Muhammed KURŞUN

Ankara Kulislerinde Hareketli Saatler

Muhammed KURŞUN

Bir yıldır "helalleşme" siyaseti yürüten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu durumu elbette kimileri tarafından samimi ve gerçekçi bulunurken bazı kesimlerden ise seçim yatırımı diye düşünülmesi kadar normal ne olabilir ki?
Benim yorumum ise yapılan siyasetin toplumun menfaati doğrultusunda olumlu cereyan ediyorsa sorun teşekkül etmiyordur. Kanun nispetinde yapılacak adımları doğru bulmaktayım. Tabi dini siyasi malzeme haline getirilmesi ise hiç hoş bir şey değildir.
Başörtüsü ile ilgili Başkent kulisleri hareketli saatler yaşarken siyasilerden de başörtüsü hakkında farklı yorumlar gelmektedir. Aslında AK Parti’nin ‘Sivil Anayasa’ mevzusunu bu açıklama ile birlikte gündeme getirmelerini de yerinde buluyorum.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu  "Ucu nereye varırsa varsın bu yaraları kapatmaya kararlıyım” ifadesini ne maksatta kullandı bilemem ama CHP siyasetinde başörtüsüne olan tutumların bu noktada değişmesi ve birçok acılara sebep olmuş bir partinin bu hatasını nihayet görüp vazgeçmesi herhalde rahatsız edici olmamalıdır. Umarım bu düşünce samimi olduğu kadar CHP tabanında aynı görüşte olması gerekmektedir.
Ayrıca bu helalleşmenin kanunla hukuk ilkeleriyle uyum içinde olması şartıyla ülkemiz adına çok memnun olunacak olağanüstü bir gelişme olduğu kanısındayım. Umarım bu helalleşme yıllar önce eşimin başörtüsünden dolayı Askeri okullara alınmadığım içinde helalleşme zamanı diye düşünüyorum…!
Hülasa, insanların dini yaşam tarzlarına saygı duyulmalı Hz. Peygamber’imizin Hicaz bölgesi ve çevresinde yaşayan ehli kitaptan Yahudi ve Hıristiyan topluluklarla çeşitli temaslar kurduğunu, onlarla bazı antlaşmalar yaptığını ve onlara emannameler verdiği bilinen gerçeklerdendir. Böylesi bir inanca sahip iken başörtüsünün yasaklar altında dile getirilmesi elbette utanç vericidir velhasılıkelam…
 

Yazarın Diğer Yazıları