Muhammed KURŞUN

Akli Kontrol Zorunlu Olmalı!

Muhammed KURŞUN

Son günlerde özellikle sanat camiasında şöhreti yakalamak ve gündemden düşmeme adına yapılan şuursuzca davranışları kınadığımı belirtmek isterim. Türk toplum adabına uygun olmayan bu davranışların elbette hesabı sorulmalı ve bu konuda yaptırıcı eylemler gerçekleşmelidir. Benim fikrimi sorarsanız bu gibi kişilere akli kontrol yapılmalıdır…!

İstanbul'da bulunan tarihi bir otelin içindeki camide objektif karşısına geçerek uygunsuz kıyafetiyle mihrap önünde poz verilmesi sanırım akıl sorunundan başka ne olabilir?

Dini değerleri hiçe sayarak cami içinde uygunsuz bir kıyafetle poz verdiği gibi çekilen bu kareyi sosyal medya hesabından "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla da paylaşması elbette inançlı bir ülkede yaşayan aziz millete yapılan haksızlıktan başka ne olabilir?

Yine bundan aylar öncesi başka bir şahsın imam hatiplilerle ile kurduğu cümleler yenilir ve yutulur cinsten değildir. Aynı şekilde kuran kurslarında yaşanan olumsuz yansımalar…

Bize ne oluyor?

Evet bize özetle; aile içi örf ve ananelerden uzaklaşırsan, Allah korkusunu içinden atarsan, bildiğin halde iftira atmayı bir meziyet kabul edersen, milli duygulardan kendini uzaklaştırışsan, zengin olup fakiri unutursan, makam sahibi olmak hırsına haksızlık yaparsan, anne baba hakkı nedir bilmez iken hak aramaya kalkarsan, komşusu aç iken tok yatarsan ve bunları yapıp sonra bilgim yoktu dersen e be insan adama demezler mi aklından zorun mu var?

Hülasa, toplum olarak ya fabrika ayarlarına dönmeliyiz ya da benliğimizden ödün vermeye devam edeceğiz. Ben derim ki adaleti bu noktada tecelli edelim ve akli kontrolü gündeme getirelim. Adaletin olmadığı yerde ahlak da yoktur velhasılıkelam… 

Yazarın Diğer Yazıları