Muhammed KURŞUN

Akaryakıttaki Baron Kim?

Muhammed KURŞUN

Covid-19 salgının başlamasıyla birlikte bu işten kim ne fayda sağlar diye düşünürken daha önceki yazılarımda “sonrası kokusu çıkar” ibaresini kullanmıştım. Bu tezgâhta birilerinin oynadığı aşikârdı ve nitekim dünya ülkelerini krizi hatta iflas eden ülkeleri de görmüş olduk. Tabi bizlerde oluşan B12 vitamin eksikliğimizi düşünerek ekonomiden batan ülkeler Lübnan, Pakistan, Sri Lanka gibi ülkeleri sanırım hatırladık değil mi?

Yaşanan ve birilerinin oyunu ile birlikte Global kriz sonrası servetine servet katan kimler mi?

Bunların en başında tabii ki akaryakıt sektörü gelmektedir…

Dikkat çeken konu ise özellikle Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından tedarik endişeleriyle küresel petrol fiyatlarında sıçrama yaşanmasıydı ve  işin garip tarafı ne diye sorarsanız savaş hala devam ediyor…!

Hemen size bir dipnot: Rusya günlük 7,2 milyon varille dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumunda. En önemli müşterilerinin başındaki ülke Çin!

Daha ilginci akaryakıtta bu artışların hala devam etmesi ve bunun önüne geçilememesi herhalde sahada kimin ekmeğine bal sürtüldüğü de açıkça ortadır.

Global kriz ayrıca ülke yönetimlerinde revize etmesini de başardı nasıl mı?

Almanya, İtalya gibi ülkelerde koltuklar değişirken yine birçok ülkede seçimler sonrası ekonomiden sorumlu bakanlar görevlerini devretmek zorunda kaldılar. Bu konuda ülkemizin ise ekonomi ile ilgili büyük bir sınavı olduğunu da söyleyebiliriz. 2023 seçimlerine dikkat!

Dünya savaşların çıkış sebepleri ekonomi olduğunu söylersek asıl mevzunun 2023 yılında 3. Dünya Savaşı senaryolarıdır. Ekonomiyi alt üst eden akaryakıt ve enerji sektörünün önüne bent kurulmadığı takdirde yaşanan Global krizinin dünya savaşı ile noktalanacağını söyleyebilirim.

Hülasa, bu krizlerde baronların önüne geçilmesi için Dünya ülkelerinin bir arada ortak akıl ile hareket etmeleri gerekmektedir. Bunun için it dalaşına gerek yok aksi takdirde 3.Dünya savaşı kapının önünde velhasılıkelam…

Yorumlar 1
Feyzi duman 15 Ekim 2022 12:04

Kardeşim kalemine sağlık düşüncene katılıyorum

Yazarın Diğer Yazıları