Mehmet EMRE

Taşıma Usulü Mitingler Yasaklanmalı

Mehmet EMRE

İktidar partisinin Adana'da düzenlediği mitingden dönen ve üniversitesi öğrencilerini taşıyan otobüs Niğde'de devrildi. Aklıma tek şey geldi, gene anaların ciğeri yanmış!

Neden mi; ağalar konuşacaklar, gençler alkışlayacaklar. “Biz meydanları şu kadar doldurduk, siz dolduramadınız” diyecekler. O gençler belki bir iş hayali ile, belki de bir ergenlik macerası adına yola koyuldular.

Dünya ve ülkemiz zor dönemlerden geçerken, toplama ve taşıma mitinglerde ne kadar yakıt, enerji ve lira harcandığını söylemek abes olsa da bir gerçek.

Sağ olan dostlarıma, kardeşlerime sesleniyorum;

O yollarda perişan olacağınıza, anne babanıza hizmet edin. O alkışladıklarınız, uğruna şehirlerarası yollarda heder olduklarınız, sizi anca üç gün anlarlar. Eğer akıllarına gelirseniz, senede bir de sosyal medyada paylaşırlar.

Siz siyasilere gelince...

Gençlerimizi ve enerjilerini siyasi komplekslerinize alet etmek ve kullanmak yerine onlara iyi bir gelecek hazırlamalısınız. Onlar bizim geleceğimiz, yarınlarımız... Fatihlerimiz, Kemallerimiz, Ulubatlı Hasanlarımız…

İçimde ki duygular dolup taşıyor. Yazacak çok şey var ama neyse...

Allah’tan gençlerimize rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum. Biz kalanlara ise akıl ve fikir..

Yorumlar 3
Murat Boydak 24 Mayıs 2022 00:28

Güzel bir noktaya parmak basmışsınız Mehmet bey ama maalesef maddi kaynak elde edelim diye gençlerimiz kullanılıyorlar. Tuhaf bir kalabalık oluşturma yarışı. Unutulup gittiler. Emin olun annesinden ve babasindan habersiz giden birçok genç olduğunu düşünüyorum. Bu tür organizasyonlarda ebeveyn imzası olmalı. Kafasına esen gençleri kullanmamalı... Ölenlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum.

Ali efe 23 Mayıs 2022 23:14

Kaleminize sağlık yüreğinize sağlık. Ülkemizde siyasette siyasi ahlakta kalmadı ne yazık

MEHDİ ÖZSOY 23 Mayıs 2022 23:10

Çok doğru bir tespit Mehmet Bey. Gerçekten ilim yapması ve geleceğimize ışık tutması gereken gençlerimizi bu gibi gereksiz işler peşinde koşturan siyasetçiler utanmalı artık diyeceğim ama bunun anlatım bozukluğu oluşturacağız düşünüyorum çünkü gereksiz sözcük kullanmış olacağım. Siyasetçi ve utanç aynı cümleye yakışmıyor

Yazarın Diğer Yazıları