Erol KARA

HAKİMİYET 11 YAŞINDA 

Erol KARA

Yakın tarihte Anadolu Basının en güçlü Gazetelerinden olan Elazığ Hakimiyet Gazetesi 11. Yaşını kutluyor. 

 

Günün gelişen haberlerini dakika, dakika dijital ortamda okurlarına ulaştıran Elazığ Hakimiyet Gazetesi, güçlü yazar kadrosuyla yayın hayatını sürdürdüğü şehre artık çok önemli katkılarda bulunuyor. 

 

Attığı manşetlerde hem ülke, hem de şehir gündemine katkı veren Hakimiyet, herkesin yalana teslim olduğu bir dönemde asla çizgisinden taviz vermeden yayın hayatını sürdürmeye çalışıyor. 

 

Düşmanın merhametini asla kabul etmem dostun ihanetini çok iyi bilirim diyen imtiyaz sahibi Ahmet Toprak ‘da Haber merkezi ve yazar kadrosuna verdiği mesaj da “Millet çizgisinden ayrılanların kucağına köz olup düşün. Milletin derin kuyusuna inerek vicdanınıza danışarak haber yapın” mesajları vererek ekibine moral veriyor. 

 

Evet, Anadolu basını çok zor günlerden geçerken gazetelerin mali durumları daha rahat habercilik yapmaya engel oluyor. Milli mücadele dönemlerinde bile devlet ve millet çizgisinden ayrılmayan Elazığ basını bölgesinde adeta emniyet mandalı görevi yürütürken ne yazık ki, konsept değişmesine rağmen hak ettiği değeri de göremiyor. 

Bakınız gazetecilik bir meslektir. 

 

Gazeteci sonradan olunmaz. Gazetecilik eğitimli, itibarlı, geçmişi temiz insanların işidir. 

 

İstismara açık olan bu meslek gurubu ne yazık ki, gerçek kimliğinden çıkarılmış, itibarsız kişilere itibar kazandırma mesleği olarak görülmeye başlamıştır. 

 

Hayatında hiçbir şey olamamış, resmi kurumlardan emekli veya çalışan kamyon şoförü, teknisyen, ev hanımı, işsiz, tezgâhtar, inşaat ustası gibi mesleklerde yer bile edinememiş bazı kişilerin itibar bulmaya çalıştığı bir meslek gurubu haline gelen gazetecilik, ne yazık ki şarlatanların araya girmesiyle kan kayıp etmeye devam ediyor. 

 

Evet meslek kan kayıp ediyor… 

 

Hatırı sayılır kişilerin vasıtasıyla gazetelerin birinde emekli süresi dolsun diye işe alınarak ufak bir masa kapıp sonradan kendini gazeteci zannedenlerden tutun, emekli süresini doldurmaya çalışanları mı?,  

 

Yoksa oğlunun düğünü için şehrin bürokratlarını arayarak ısrarla düğününe davet eden sözde (!) gazetecileri mi söylesek…? 

 

Tv’lere çıkmak için can atıp sonra kendini ekranlar önünde rezil edenleri mi söylesek… Hakkı olmadan bazı STK’larda görev almaya çalışan şark kurnazlığı yapan tiplemeleri söylesek. 

 

Hangisini söylesek.  

Aslında bunların gerçek yüzünü toplum biliyor lakin, o kişileri gerçekle yüzleştirmek istemiyor.  

Ama meslek kan kayıp ediyor. 

 

Ezcümle; Gazeteler halk ile gazete arasında köprüdür. Halkın nabzı ile manşete çıkmak halktan yana tavır alarak haber yapmak en doğrusu iken devletin atadığı bürokratları manşete çekerek vıcık vıcık yağ akıtmak meslek adına etik olmasa da yeni yetme gazeteciliğin bir tezahürüdür diyerek sözlerimi tamamlamak istiyorum. 

 

Evet Hakimiyet 11. Yaşını kutluyor. İmtiyaz sahibinden haber merkezine, yazar kadrosuna ve gazete dağıtıcısına kadar herkesi yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız. 

 

Daha nice yıllara… 

 

Selam dua ve bilgi ile kalın. 

 

Yazarın Diğer Yazıları