Erol KARA

Elazığlı Üç Efsane

Erol KARA

Dost acı ama gerçekleri söyler.  

Yönünü Devlete Millete dönen Elazığlı birileri var Ankara da. 

En ufak kasırgada satmayan saflarını belirlemiş gecesini gündüzünü aziz millete adamış birileri var Ankara da. 

Yönünü gençlere dönmüş, “nasıl olsa bendendir” demeyen adlarını tarihin o altın sayfalarına büyük harflerle yazdıran birileri var Ankara da. 

Siyaseti elinin tersi ile itip kendisini ülkemizin milli güvenliğine adamış birileri var Ankara da. 

İnsansız hava araçları yanı sıra Ülkemiz savunma sanayiinde, teknoloji ithal eden değil, teknoloji ihraç eden konuma getiren birileri var Ankara da. 
 
Dünya’nın konuştuğu “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız arttıkça, bağımsızlığımız ve masadaki müzakere gücümüz de artacaktır, artmaktadır” diyen bir Elazığlı var Ankara da. 

Evet bir Elazığın medeni iftiharı Prof.Dr. İsmail Demir var Ankara da.  

Ömrü uzun varlığı daim olsun. 
Mavi Vatan, Libya mutabakatı, FETÖMETRE’nin mucidi ve 15 Temmuz da darbe ve işgal girişiminde aktif rol alan birçok hainin deşifre edilmesini sağlayan bir Elazığlı var Ankara da.  

Yunanlıları çıldırtan, söyledikleri ile bütün küresel çetelerin hedefi haline gelen,  “Yunanistan’a saldırı silahı veren ABD bizden ES 400’lerin hesabını soramaz” diyerek “Kıbrıs da artık iki devletli çözümden başka çözüm yoktur. Hedefimiz Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmalıdır, Türkiyesiz Doğu Akdeniz olamaz “ sözleriyle sabah akşam Yunanistan basının hedefinde olan emekli Tümamiral Elazığlı Doç.Dr. Cihat Yaycı var Ankara da. 

Hakimlik, Avukatlık ve Elazığ Milletvekilliği yaptığı dönemde Fetih Sekin Şehir Hastanesini bu şehre kazandıran binlerce kişiye iş imkanı sağlayan “birileri bize ayar vermeye kalkışırsa, Türkiye ayarlarını bozar” diyerek artık siyasetten öte devlet adamlığı ve beyefendiliğiyle FETÖ’cülerin korkulu rüyası Hulusi Akar’ın yardımcısı bir Elazığlı Şuay Alpay var Ankara da. 

Bunları niye yazdım biliyor musunuz. 

Aziz Millet “Suyu getiren ile testiyi kıranı” iyi ayırt etsin diye yazıyorum. Eleştiriyi alışkanlık haline getiren, üç büyük şahsiyetin nezaketini sorgulayanlara kapak olsun diye yazıyorum. 
Evet; İsmail Demir, Cihat Yaycı ve Şuay Alpay yakın tarihte bu şehrin yetiştirdiği mümtaz şahsiyetlerden.  
Devlet yönetimine ricanı devlete hareket alanı ve kabiliyeti oluşturmakla da görevli bir Gazeteci olarak, Babından zaten derin gerçekleri hassasiyetleri konuşuyoruz. Lakin, daha iyi olmasını beklediğimiz ve bu ülke için bedenini taşın altına koyanları hatırlatmak için  
Tefrikayı husumete dönüştürenlerin rüzgârını kesmek için üç şahsiyeti yazıyoruz. 
Çünkü, Peygamber evinde sapkınlar, firavunun sarayında Asiyeler, Haacerler olabilir lakin, bu üç şahsiyet bizim için efsane. 
Yolunuz bahtınız açık olsun Sayın Demir, Sayın Yaycı ve  Sayın Alpay iyi ki varsınız. 

Selam Dua ve bilgi ile kalın. 
 

Yorumlar 2
özgür kral 23 Mart 2021 10:13

iyi yıkama yağlama .. acaba nu kişilerden ne beklentisi varki bu kadar gereksiz ve abartı bir sekilde yağlamış..

Ahmet Eskin 19 Mart 2021 22:03

Çok yerinde bir tespit, tesekkurler

Yazarın Diğer Yazıları