Erol KARA

Büyük Cesaret... Şerifoğulları, Altyapıya Giriyor

Erol KARA

Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hizmette 2. yılını doldurdu. 11 başlıkta 100 projenin sunumunu yapan genç belediye başkanı, risk almayı seven, korkusuz, geleceği görebilen yapısı ile hiç köşeli konuşmadan yapacaklarını ve yaptıklarını büyük bir cesaretle anlattı.  

Öyle ki, “şehrin altyapısına ölümüne olsa gireceğim” diyerek belki de siyasi hayatına mal olacak konuşmayı yaptı.  

Mustafa Temizer’den sonra hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği altyapı çalışmaları belki de Şahin Şerifoğulları’nı yıpratacak ama, şehrin kurtuluş reçetesi de imzalanmış olacak.  

Evet Şahin Şerifoğulları cidden risk almayı seviyor.  

Dikkat ederseniz, kendine güvenen ve başkalarına güven verebilen, olgun kişilikli, ilişkilerinde samimi ve empati yapabilen, geleceği görebilen insanlar, belediyelerin başarısında, önemli bir role imza atıyor. 

Bakınız; Kendi özel aracını makam aracı olarak kullanan ve Türkiye’nin en genç belediye başkanı unvanını elinde bulunduran Şerifoğulları, projeleri anlatırken bu şarkının burada bitmediğini ve “ Beytülmal’ın bekçisi” olduğunu söylüyor.  

 Evet 100 Proje hepsi birbirinden güzel. Lakin Unutmamak gerekir ki, 9 Nisan’da yapılan bu toplantı Türk siyaseti adına çok önemli bir toplantı olarak tarihe geçti. 

Çünkü, 11 başlıkta 100 projenin sunumunda CHP Milletvekili diğer siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Bu davet şekli Elazığ siyasetinde ilk olma özelliğiyle büyük mana ve önem taşıdı. 

Fuar ve Kongre merkezi, yeni terminal binası, Ahmet Aytar Meydanı, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı kapalı otoparkı, şehrin altyapı sorunu, Kapalı çarşı restorasyonu ve Harput’ta düzenleme çalışmaları deprem ve pandemi geçiren Elazığ için “Can Suyu” niteliğinde projeler olarak değerlendiriliyor. 

Evet Malatya kıskansın… 

Vallahi kıskansın. Çünkü Belediye başkanının açıkladığı projeler gelecek iki yıl içinde tamamlanması halinde bırakın şehrin çehresinin değişmesini o yaşanabilir kentler sıralamasının ilk sıralarında olacağını gösteriyor. 

Vefalı, güler yüzlü, sevgi dolu yüreği, güneş gibi parıldayan duruşu ile gecesini gündüzüne katan Şahin Şerifoğulları ; 

Gündüz gözüyle elinde fenerle dolaşıp “adam arıyorum adam” diyen Yunan Filozof Diyojen’in bakışıyla; işinin ehli.  

Oturacağı koltukla değerlenen değil, oturacağı koltuğa değer katan bir belediye başkanı.  

Gelecek hesabı yapan değil, kucaklayan, değer katan bir insan. Siyasette kendisine değer arayan değil, siyasete değer katan bir siyasetçi. Ağzından çıkan her kelimenin insanımız adına, ülkemiz için bir kaygıyı taşımaması için son derece dikkatli. 

Devletin ve milletin âli menfaatlerini ön planda tutan yapısı ile gelecek vadeden yakın tarihteki siyasi argümanların içinde olacak biri. 

Genç belediye başkanımızın yolu bahtı açık olsun. Allah güç ve kudretini artırsın.  

11 başlıkta 100 projenin sunumunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. 

Selam, dua ve bilgi ile kalın.
 

Yazarın Diğer Yazıları