Erol KARA

ABD'YE KARŞI AK PARTİNİN ZENGİNLERİ SET OLSUN

Erol KARA

Katil ABD Türkiye ye ekonomik baskı yaptırarak fay hatlarını harekette geçirmeye devam ederken, toplum dünü unutmuş kendi menfaatini düşünüyor.

Sözde müttefikimiz olan katil ABD, Türk Milletinden direniş görse, ülkede ki ABD düşmanlığını görse belki yumuşayacak fakat toplumda ABD ye karşı “tık” yok.

Ekonomik yaptırımlarla iç savaş provası yapan katil ABD ve onun destekçisi katil İsrail, Irak’a, Libya ya, Suriye devlet başkanlarına diktatör diyerek işgal etmiş ancak geride Demokrasi özgürlük değil gözyaşı ve kan bırakmıştı.

Strateji analizi yapacak olursak, kanaatimce katil ABD doları 10 Bin yapıp Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye çalışıyor.

Ama başaramayacaklar.

Bu arada ABD’nin kucağında ki PKK ise, zaman, zaman kahraman askerimize yönelik saldırılar yapsa da, sessizliğini koruyor.

Musul ve Kerkük yöresinde konuşlanmaya çalışan PKK’nın Sincar da üs kurması Türkiye tarafından dikkatle izlenirken, FETÖ nün başı Gülen’in “Evlerinize ateş düşsün” sözü önce Yunanistan’a sonra da ABD’ye düştü.

Son iki haftanın özeti bu.

Bakınız geçtiğimiz gün FETÖ davalarını takip eden bir gazeteci arkadaşım aynen şöyle diyor du,

“FETÖ’cüler çok kurnaz.

Şimdi hepsi FETÖ’cü düşmanı kesildi. Emniyette, savcılıkta adamları var. Birileri deşifre oldu mu, hemen o ele geçince ele geçecek belgelerdeki isimlere operasyon yapıyorlar. Ama bire 5 katarak. Öteki masumları öne atıp, arkasında ötekileri aklamaya çalışıyorlar. Bir de masumlar cezalandırılıyor diye kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar.

 

Arkadan dolanıp gelip, kendileri içeri aldıkları adamı kurtarmak için para istiyorlar. Süreçteki kamu görevlileri kendi aralarında ortaklık kurmuşlar. Belgelerde tahrifat, hayali itirafçılar, tanıklar, fabrikasyon belgeler, belgelerde tahrifat, yemedikleri halt yok. Bir mahkemede bir itirafçının itirafını bir başkası bir başka mahkemede yeni bir itiraf gibi, bir takım ekleme-çıkartmalarla yeniden düzenleyip sunabiliyor. İtirafçının itiraflarına ekleme-çıkartmalar yaparak hayali suçlular üretilebiliyor ve gerçek suçlular gizlenebiliyorlar. Bu beladan kurtulmak için kesinlikle, istihbaratın da istihbaratını yapmak gerekiyor. Savcı, hâkim, polis, bu davaların peşindeki hukuk bürolarının bu tür yanlışlıklarının önlenmesi için tedbir alması gerek” diyor.

Evet son durum bu.

Özetle hallen içten içe kaynıyoruz ve Rahip meselesi hallen askıda. Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye yi yıpratmaya çalışan şer gurup birini bitirim birini başlatırken, yazımın başında da belirtiğim gibi toplum dünü unutmuş kendi menfaatini düşünüyor.

Doların yükselmesi ile Ak Parti üzerinden zengin olanlar ve Türkiye nin zenginleri kasasından çıkarıp verecekleri birkaç milyon dolar ile piyasaların rahatlayacağını tahmin ediyorum.

Bunun örneklerini İngiltere de veya Avrupa nın birkaç ülkesinde görmedik mi?

Gördük.

Evet Ak parti’nin zenginlerinin Devlette bağışlayacağı birkaç milyon dolar ile ABD nin yaptırımları kırılmış olabilir.

Eğer ülkenin zenginleri bu duruma seyirci kalır yalnızca eleştirirse, su alan gemide onlarda batacak.

ABD ye gönderilen bir iki heyettin hangi konular üzerinde uzlaşı sağlayacağı doğrusu merak ediyorum.

Çünkü ABD ile aramızda o kadar çok sorun var ki, bunların başında Rahip meselesi gelmiyor.

Allah Devlet başkanımızın ve ülkem insanının yardımcısı olsun…

Selam ve Dua ile.

Yazarın Diğer Yazıları