E.Eren KURNAZ

TİLKİNİN DÖNÜP DOLAŞACAĞI YER YİNE KÜRKÇÜ DÜKKANI

E.Eren KURNAZ

     İki sene öncesiydi, dönemin başkanı Selçuk Öztürk istifa ettiğinde, Belediye destekli bir yönetimin Elazığspor'un tek kurtuluşu olacağını akli selim herkes yazmıştı, dile getirmişti. Tarih 27.08.2018 herkesin umut bağladığı sayın Mehmet Ağar yine aynı kapıyı işaret etmiş adres göstermiş. Döndük iki sene öncesine, değişen hiçbir şey yok. Bütün yollar yine Elazığ Belediye Başkanı'na bağlandı ancak gözden kaçmayan bir detay var. Herkes Belediye Başkanı'na destek verecek. Bu detay aslında bütün soruların cevabını da içeriyor. Zira, Yumakgil yönetiminin destek arayış turlarında ziyaret ettiği sayın Mücahit Yanılmaz, aynı konuya dikkat çekmişti. Ben dahil herkes destek verecek şartını koymuştu. Lafı uzatmanın anlamı yok, bütün siyasi erkler tek çatı altında toplanacak ve bu sorun çözülecek. Bir daha da asla Elazığ Spor siyasete alet edilmeyecek. Elazığ siyasetinin önemli ismi sayın Ağar'da bu noktaya değinmişken birlik olamamak, siyasilerin niyet sorgulamasında önemli bir kriter olacaktır.

     Belediye destekli kurulan Sedat Karataş yönetiminin, mevcut  borçlar ve mali disiplin ile ilgili tamamlayamadıkları hususlar hala takımın önünde ciddi bir engel olarak duruyor. Geçen seneki şampiyonluk hedefi doğrultusunda ayrılan bütçe ve ödenmeyen alacaklar bu seneki yönetimin önündeki en büyük sorundu. Yapılan bağışlar ve toplanan paralar ile şampiyonluk yerine borçların bitirilmesi doğru olan misyondu.

     Gelelim son üç maçlık teknik analiz kısmına;

     Adana, Bolu ve Giresun maçları bizlere gösterdi ki, mücadele ve savunma anlamında dirençli bir takımımız var, ancak hücum yapma adına alternatifsiz ve çok etkisiz bir Elazığ Spor var. Genç ve alternatifsiz kadro; savunmadan oyun kurma, orta alanda topa hakim olma, baskı ve pres uygulama taktiğinde  başarılı olsa da, olgun atak geliştirme, oyunu rakip alana yıkma ve gol pozisyonu üretmede oldukça kısır kaldı. Kaleci Ahmet, Kadir Taşoğlu, Mehmet Yiğit ve Elmar dikkat çeken isimlerdi. Ahmet Aras, Adem, Tatos gibi deneyimli oyuncular ise performansları ile hayal kırıklığı yaşattılar. Takıma sonradan katılan oyuncuların fizik açıdan yeterli olmamaları da bu alternatifsizlik içinde çare olamayan başka bir unsurdur. Oyuncu tercihleri ve dizilişleri, oyun içinde taktik varyasyonlar ve alternatif mevkiler yaratma noktasında başarılı bir görüntü çizen Orhan Kaynak ve ekibi, ellerindeki kadroyu efektif kullanma ve disipline etme konularında da şu ana kadar başarılı oldular. Şu bir gerçek ki , forvette bir kaç alternatif yada iyi bir golcü olsaydı, en az dört puanımız cepteydi.

     Okuyanlar merak ediyordur mevcut yönetim ile ilgili bir şeyler yazılmamış. Yine tekrar edeyim. ''Mevcut yönetim her anlamda yeterli desteği alamamıştır. Tek başına sıkıntıları aşabileceklerini de düşünmüyorum.''

Yazarın Diğer Yazıları