E.Eren KURNAZ

SIKINTI BÜYÜK

E.Eren KURNAZ

     2. Lig Kırmızı Grup 9. Hafta müsabakasında sahasında Kahramanmaraşspor ile karşılaşan takımımız öne geçtiği maçta rakibine 1-2 yenilerek haftayı puansız kapattı. Son üç haftadır puan alamayan Elazığspor küme düşme potasına doğru hızla ilerliyor.

     Hem fiziksel hem de mental olarak sahada yokları oynayan Elazığspor'da, sıkıntılı sürece müdahale etmek elzem olmuştur. Bireysel olarak oyuncularından verim alamayan, stratejik olarak bir oyun planı bulunmayan, yenik durumdayken reaksiyon gösteremeyen, skor olarak avantajlıyken bunu koruyamayan bir teknik ekibin ciddi ciddi sorgulanması gerekiyor. Açıkçası gelecek için de umut var bir tablonun oluşacağını da sanmıyorum. Bu tablonun devamında da okların yönetime çevrileceği net olarak ortada. Yenilen ve kaçırılan gollerdeki motivasyon eksikliğini de sadece oyunculara bağlamak Sefer Hoca'yı temizlemeyecektir. Oyuncularını yeterince motive edemediğini, oyuna giren oyuncularından verim alamadığını da görünce sıkıntının büyük olduğunu net görüyoruz.

     Kadir Taşoğlu ve Kadir Bekmezci'nin gayretleri oyunda kalmamızı sağlasa da mevkileri icabı skora etki edememeleri maçları kaybetmemizin önüne geçemiyor. Hücum bölgesinde Serdar Özbayraktar'ın tek kalması, genç oyuncuların deneyimsizlikleri ile birleşince duran toplar dışında pozisyon üretemememizin ana sebepleridir. Tecrübeli Murat Ceylan'ın hücumda yetersiz kalması, Cengizhan'ın da formsuz olması hücum hattında çok etkisiz kalmamıza yol açıyor. Zor gol bulan ve kolay gol yiyen bir görüntü çizen Elazığspor, kadro kalitesine oranla kötü bir takım görüntüsü çiziyor. İzleyebildiğimiz maçlarda aslında rakiplerinden daha iyi bir kadroya sahip olduğunu gördüğümüz takımımızda, bu performans yetersizliğinin teknik ekip kaynaklı olabileceği fikri bende ağır basıyor.

Yazarın Diğer Yazıları