E.Eren KURNAZ

İNANMAK VE EYLEME DÖKMEK

E.Eren KURNAZ

     Büyük krizden sonra çok zorlu geçeceği belli olan Adana Demirpor maçı; teknik manevraların galip geldiği bir müsabaka oldu. Rakibini 2-1 yenerek iddiasını devam ettiren Tetiş Yapı Elazığspor, final niteliğindeki maçı risk alarak kazanmasını bildi.

     Maç kadrosu ve taktiği sürprizlerle dolu olan müsabakada dersine iyi çalışan Muammer Hoca, ligi ve oyuncuları iyi tanımasının avantajlarını çok iyi kullandı. İnandığı doğruyu sahada eyleme dökerek başarılı olan Muammer Hoca, maça  kalede; Ahmet Sabri, savunmada; Murat Akça-Mehmet Yiğit-Sezgin-Canberk, orta alanda; Elmar -Alparslan-Muhammet Ildız-Tom-Tatos forvette de; Hora ile başladı. Gerek tercihlerdeki cesur kararlar, gerekse de birebir oyuncu diyaloglarının getirileri, taktik anlayışta ki isabetli oyun planı ile galibiyetin baş mimarı oldu. Psikolojik açıdan zor bir maçta yenik duruma düştüksen sonra gösterilen reaksiyon için de, oyuncularımızın alkışı hakkettiğini söyleyebilirim. Murat Akça'nın sağ bek pozisyonunda başlamasını yadırgasak da ilerleyen dakikalarda rakip takımın en tehlikeli bölgesi olan sol ön pozisyona önlem alındığını anlamak zor olmadı. Topu kullanmada sıkıntı yaşayan, özellikle ilk yarıda vasatı aşamayan Akça, ikinci yarıdaki temposu ve yaptığı asist ile faydalı oldu. Geçen hafta kaçırdığı goller ile tepki alacağı belli olan Diarra'yı güçlü savunma oyuncularına sahip Adana Demirspor savunmacılarının karşısında Hora ile değiştirmek çok mantıklıydı. Son haftaların formada oyuncusu Muhammet'i kullanmak ta bir başka doğru hamleydi. İlk yarıda rakibine oranla kötü oynayan takımımızda, Tom, Tatos, Alparslan ve Murat Akça etkisiz kalınca pozisyona bile giremedik. İkinci yarıda Tom-Diarra değişikliği ile maçın hamlesini yapan Muammer Hoca, bu hamle ile birlikte Tatos'u da kazanınca maçı koparmayı başardı. Halil İbrahim Pekşen'in temposu ve savunmaya yardımı ile faydalı olduğunu görmemize rağmen hücumda etkisiz kalmasını ıskalamadık. Maçın gidişatına göre bir çok plan belirlediğini kadro tercihinden anladığımız Muammer Hoca, kurt hocalardan farklı özelliklerini gösterme açısından fark yarattı düşüncesindeyim. Tabiki bir maçlık performansın belirleyici olmayacağını vurgularken, risk alarak nasıl maç kazanılır bunu net gördük. Önümüzdeki hafta oynanan Adana Spor maçı kötü bile geçse düşüncelerimin değişeceğini sanmıyorum. Teknik direktör saha kenarından kazanmak adına yada kaybetmemek adına gerekli riskleri alır, gerisini oyuncularına bırakır. Diğer kurt hocalara da anlatmak istediğimiz buydu, doğrular ve gereken yapılsın olmazsa sıkıntı yok!!!! Lakin kaderine razı, korkak bir tavır içinde olmayı kabul etmek çok zor.

     Yediği gol dışında Sabri, çıkana kadar Muhammet, Sezgin, Hora ve özellikle Canberk sahanın iyi oyuncularıydı. Gerek savunma da gerekse de hücumda faydalı işler yapan Canberk, kendisine güvenen hocasını mahçup etmedi. Yedek kulübesinde oturan Diarra'nın oyuna girdikten sonra iki gol atması ne kadar kaliteli bir kişiliğe sahip olduğunu göstermiş oldu. Zor zamanlar geçiren Tetiş Yapı Elazığspor'da Diarra'nın bu tavrı gözümüzde çok değerliydi. 70 dakika kötü oynayan oyuncularına ve kötü bir gol yiyen kaleci Ahmet Sabri'ye (takımdaki tüm oyuncular ile birlikte) sahip çıkan Muammer Hoca, bir başka ders daha verdi düşüncesindeyim. Bir kaç hafta takımdan uzak kalan Alparslan'ın da performansının düştüğünü net gördük. Üstüne düşenden fazlasını yapmaya çalışan Mehmet Yiğit yaptığı hatalar ile kalitesine yakışmayan bir görüntü çiziyor. En ihtiyaç duyulan zamanda Mehmet Yiğit'ten daha fazla verim almayı başarmak son derece önemlidir.

     Adana Demirspor maçı ile tekrar bir kenetlenme halini gördüğümüz takımımızda ,oyuncuların kalan üç maçtan 9 puan alıp rakiplerinin puan kaybetmesini beklemekten başka şansımızın olmadığı  bilincini görüyoruz. En zor maçımızın aslında Adana Spor maçı olacağını öngörüyorum.Umarım bir kaza yaşamayız!!!!!

 

Yazarın Diğer Yazıları