Cengiz GÜLAÇ

Apo'nun Namus Anlayışı

Cengiz GÜLAÇ

Youtube sitesinde yayınlanan bir video var. O videoda sapık Abdullah Öcalan kadınlarla ilgili düşüncelerini anlatıyor. 

Konuşma içeriğinin noktasına, virgülüne dokunmadan yazıyorum. Parantez içi ifadeler benim yorumlarımdır. Daha sonra Apo’nun sözleri üzerine bir iki kelam ederiz…

Bölücü başı anlatıyor:

“Bazı soytarılar Apo işte kadınlarla nasıl yaşıyor? Bunu dedikçe kadın daha da alevlendi, aşk gerçekleşti! Yani kötülük yapayım derken iyilik yaptılar. (Yüzünde sapık bir ifade)

Kadından en korkan adamdım. Şimdi kadınların en rahat olmak istediği adam haline geldim. Ben ne yapayım, oldu bir kere. (Harem ağası gibi koltuğa yayılmış, etrafında kadınlar dinliyor) Bu da benim namus anlayışım, biraz yadırgatıcıdır (Yok ki yadırgayalım!). Düşman bunları duyarsa belki beni biraz zorlamak ister ama ne derse desin mühim olan kendimizi ikna etmek.

Benim iddiam var. Benimle olan kazanır diyorum (Cinselliği kastediyor). Yüceltmezsem kendime şerefsizim diyeceğim (Şerefle ilgili kısmı eksik olmakla birlikte doğru tespit!)”

Röportajı yapan soruyor: Sizce aşk ne demektir?

Apo cevaplıyor:

“Bu konularda da kendimi tabi olağanüstü büyütüyorum, hem anlayış hem uygulamada. (Acaba İmralı’da büyütme işleri nasıl gidiyor!) Ben değme filmlerden daha çekici, dönüştürücü ilgileniyorum. Önemli sonuçlar ortaya çıkıyor. Benim klasik anlamda bir aşk anlayışım yok, hatta klasik anlamda, hatta günün geçerli yaklaşımlarıyla kadınla ilişkilerim fazla anormal değil. Ama kadınla çok ilgileniyorum. Güzel kadını ortaya çıkarmada için de âdete büyük bir yetenek haline gelmiş bulunuyorum. (Yalancının!) Kürt kadınları çok yaklaşıyorlar son zamanlarda. Olağanüstü geliyorlar, ilgileniyorlar.”

Araya diğeri giriyor: Nasıl ilgileniyorlar?

Apo cevaplıyor: (O tiksindirici gülüşü aklınıza gelsin)

“Şimdi Kürt kadınları genellikle çok tutucu yetiştirilmişlerdir ve bir erkeğin eli değdi mi, hepsi namus gitti derler (Ya nasıl olacaktı?). Bu tersine çevrilmiştir. Ruhen, fiziksel olarak katılmaya olağan üstü ilgi duyuyorlar. Bana göre Kürt aşkının gelişim konumudur bu ve bu kanun işliyor artık. Kürt kadının kendisine verdiği olağan üstü değer küçümsenmemeli.

Genel kalmalı. Ama hiçbir Kürt bunu düşünmez. O hep zürriyet sahibi de hemen bir aile kurup kendi gerçekleştirmek ister. Ben şimdi bu fikirden ve tutkudan uzağım.”

Diğeri tekrar araya giriyor: Geçmişte hiçbir kadına seni seviyorum dediniz mi?

Apo cevaplıyor: “Hayır! Ben, her olağanüstü severler, böyle bir sorunum yok (Ne demekse?). Olağanüstü severler, belki de bu sorun ileri düzeyde. İstediği gibi katılabilirler. Cins güzellikleri, hatta fiziki güzelliklerini ortaya koyabilirler. Bu Avrupalılardan bile daha ileri düzeydedir”

Sonra bir grup kadına sesleniyor:

Özgürleşirsen, ki savaşla olur, sevilirsin biraz daha fazla (Salyaları akıyor, gülüyor). Bana zorla mı kendinizi sevdireceksiniz, mümkün mü? Açık söylüyorum bunu, eeeee, sevgiye yol açmak isteyen, bir sevgi isteyen, bir sevgi sunmak isteyen,… Almak isteyen, vermek isteyen gerçekten bunun kanununu bilmek zorundadır. Ben bu sene bunu da epey çözmeye çalıştım (Derde bak!). Hele siz kızlarla da bunu oldukça gurur verici bir şekilde yapmak istedim. Bir çocuk kadar heyecanlaydım,  dikkat ederseniz yani. Çok açıkça gördünüz değil mi? (Göstermiş gibi gülüyor!) Yani en ufacık ben büyük bir önderim, şöyle bir erkeğim biçiminde yaklaşmadım. Hassas, saf,… (Duygusal deve triplerinde!)

Ama şimdi görüyorum ki siz saygınızı korumak için, kişiliğinizi korumak için biraz savaşmak zorundasınız (Ne ara savaşa geldin? Cinsellik nere, savaş nere?) Biraz değil, bayağı savaşmak zorundasınız. Ve yüzde bir kurtulma şansı vardır. (O da yok Allah’ın izniyle)”

Evet sevgili okur, sapığın diyaloğu böyle…

Onun Kürt kadınlarıyla ilgili kurduğu cümleleri şiddetle reddediyorum. O, kendi içindeki sapıklığı namuslu bir halka mal etmeye çalışıyor.

Sevgili Kürt kardeşim,… 

Halkların eşitliği, ezilen halklar, Kürt halkının sıkıntıları bu diyaloğun neresinde var?

Apo’nun şu ifadeleri sizi rahatsız etmiyor mu? 

“Kadın alevlendi,… Bir erkeğin eli değdi mi hepsi namus gitti derlerdi,…” 

Bu kafa, bu anlayış, bu ahlak, bu seviye namuslu bir halkı temsil edebilir mi?

Düşmanlık duygusuyla bu yazıyı kaleme almıyorum. Yukarıdaki konuşmayı isteyen Youtube sitesinden izleyebilir. Bir tek kelimeyi ne ekledim, ne de çıkardım. 

PKK’nın hedeflediği toplumun Marksist bir temele dayandığını bilmeyeniniz yoktur. İstenilen namus kavramının ve dini değerlerin yok sayıldığı bir yapının Müslüman Kürt toplumuyla bağdaşacağını düşünebiliyor musunuz?

Halen daha anlamadınız mı? 

Mesele hiçbir zaman Kürtlerin hak ve talepleri olmadı. Müslümanlıktan uzaklaştırılmış, birilerine uşaklık yapacak bir toplum istenildi.

Siz namuslu bir toplumsunuz. Kadınınıza böyle bakan bir sapık doğru yolda olamaz,…

Kader işte,… Nerden nereye? 

Sapığın İmralı’da elleri alevlenmekten(!) nasır tutmuştur artık!
 

Yorumlar 3
MTY 03 Ekim 2022 12:34

Çok doğru ve estetik bir yazı tebrikler ????????

MTY 03 Ekim 2022 12:33

Çok doğru ve estetik bir yazı tebrikler

Mustafa D. 03 Ekim 2022 12:09

Kaleminize sağlık. Gerçekten duygularımıza tercuman olmuşsunuz

Yazarın Diğer Yazıları