Yavuz, Ak Parti'ye mi Geçiyor?

MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz'un MHP'den istifa ettiğini  ve partisi ile her hangi bir ilişkisinin kalmadığı açıkladı.

Yavuz, Ak Parti'ye mi Geçiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz şu ana kadar kendisi bir açıklama yapmadı. Anlaşılan ve MHP İl Başkanı Yunus Bal’ın açıklama metninden anlaşılan şu ki Yavuz MHP’den istifa etmek istediğini partisine iletmiş, partisi de bu istifayı kabul etmiş ve kamuoyuna duyurmuş.

Peki, bu istifa ne anlama geliyor?

Cumhur ittifakı üyesi olan MHP’den istifa eden Orhan Yavuz, ya Ak Parti’den aday olacak ya da yeniden aday olmayacak.

Geçmişte Refah Partisi’nden Maden’de Belediye Başkanı seçilen Orhan Yavuz, 2019 yılında Ak Parti’den Belediye Başkanı aday adayı olmuş ancak parti aday göstermeyince MHP’nin teklifini kabul etmiş ve Belediye Başkanı seçilmişti.

Görünen o ki Orhan Yavuz, Ak Parti’de etkili güçlerle ve özellikle yeni atanan Maden İlçe Başkanı ile görüşüp yeni bir rota çizme planlaması yapmış olabilir.

İlçelerde Belediye başkanları için siyasi partiler kadar adayın şahsiyeti ve oy potansiyeli de önemli. Orhan Yavuz, hangi partiden aday olursa olsun ciddi bir oya sahip olduğu ve her iki dönem Belediye başkanlığında da başarılı olduğu biliniyor.

Yavuz’un nasıl bir karar vereceğini önümüzdeki günlerde izleyip göreceğiz.