Yavaş'ın Dönüşü

Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisine ve altılı masanın diğer ortaklarına yönelik 'Benimle misiniz' çağrısı yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına adaylık konusunda en büyük rakipleri olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan da destek gelmişti.

Yavaş'ın Dönüşü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle İyi Parti cephesinin aday olması yönünde görüş bildirdiği Yavaş, "Adil yarınlar, huzurlu bir gelecek için her zaman yanınızdayım." sözleriyle Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

Yaşananların ardından Kılıçdaroğlu'na iki gün önce destek veren Yavaş'la ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

İyi Parti Lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gönlünden geçen ismin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ancak parti içinde bir kesimin  kendisiyle aynı düşünmediği ifade ediliyor.

Akşener’in “Kazanacak aday” vurgusunu dile getirirken partisindeki bu görüşü seslendirdiğini ifade eden Gazeteci İsmail Saymaz, İyi Partili bir grubun aday olması için CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teklif ve telkinde bulunduğunu söyledi.

Mansur Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik “yanındayım” mesajının hükmü ancak iki gün sürdü. İyi Parti cenahından gelen Cumhurbaşkanlığı teklifi cazip ve kazanılacak bir seçim gibi görülmüş olacak ki Mansur Yavaş verdiği sözü anında unuttu ve Kılıçdaroğlu’nu bırakarak eski ülkücü arkadaşlarının teklifine gitti. 
Demirelin,“Cumhurbaşkanlığı, her faninin elinin tersiyle iteceği bir makam değildir” sözü bir kez daya hayat ve vücut buldu.

Mansur Yavaş’ın kulağına artık cumhurbaşkanlığı adaylığı değdiyse bunun peşini bırakmaz. Olan da 12 seçim kaybedip tam da 13. seçimi kazanma umudu beliren Kılıçdaroğlu’na olur.