Yav He He…

CHP içinde değişim tartışmaları sürerken dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İstanbul'da Ekrem İmamoğlu adayımızdır' açıklamasında bulundu.

Yav He He…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün konunun sorulduğu İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu ile aralarında bir gerginlik olmadığını belirtip "Bu yolculuğuma tabii ki sayın genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'adayımızdır' demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir" dedi.

Bu yakınlaşma  ve diyalog aslında her iki ismin de birbirlerinden korktuklarının dışavurumunun psikolojik yansıması. İmamoğlu, her şeye rağmen güçlü bir CHP Genel Başkan adayı. Kılıçdaroğlu ise muhtemelen Özgür Özel’i destekleyeceği için İmamoğlu’nun da desteğini almak için böyle bir göstermelik sulh imzaladı.

İmamoğlu’nun İBB adayı olsa bile kazanma ihtimalini de oldukça zayıf gören Kılıçdaroğlu; “adayımızdır” diyerek aslında aday olsun da görsün gününü” bağlamında  yürek soğutmanın derdinde.

Kısaca CHP kongresi öncesinde kasırgayı önlemek amacıyla estirilen bu tatlı meltem, kime yarar ya da kimi bitirir yakında göreceğiz.