Yanlıştan Dönüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut projesi kapsamında ilimizde toplam 1.651 konut yapılacak olmasına rağmen Baskil, Sivrice, Maden, Alacakaya ve Arıcak ilçelerinin listede olmamasını Hakimiyet Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde 'Bu Kararı Kim Verdi?' manşeti ile gündeme getirmiştik. Bu yayınımızın ardından harekete geçen ilimiz Ak Parti Milletvekili Sermin Balık, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile yaptıkları görüşmeler sonucu Alacakaya, Arıcak, Baskil ilçeleri ile Akçakiraz ve Erimli beldelerine toplam 310 konut yapılacağı müjdesini verdi.

Yanlıştan Dönüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilde başlattığı 500 bin sosyal konut ve 50 bin işyerini kapsayan “ilk evim ilk işyerim” projesi kapsamında başlattığı proje yoğun ilgi görmüş ve kısa sürede çok sayıda müracaat yapılmıştı.

ELAZIĞ’A 1.651 KONUT

TOKİ’nin başlattığı sosyal konut projesi kapsamında Elazığ genelinde toplam 1.651 adet konut inşa edileceği açıklanmıştı.

KONUTLARIN DAĞILIMI ADİL DEĞİLDİ

Yapılan ilk açıklamaya göre Elazığ genelinde toplam 1.651 adet konut yapılacağı ifade edilerek bunların dağılımı şu şekilde olmuştu:

Elazığ Merkez: 600 

Ağın: 200 

Karakoçan: 188 

Keban: 88 

Kovancılar: 214 

Yurtbaşı: 79 

Palu: 282

5 İLÇE UNUTULMUŞTU 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarını duyurmuştu.  81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin yapılacağı yerler açıklanırken, Elazığ’ın Alacakaya, Arıcak, Baskil, Maden ve Sivrice olmak üzere 5 ilçesinde sosyal konut projesi uygulanmayacağı açıklanmıştı.

 5 ilçenin neden bu proje dışında tutulduğu ise merak konusu olmuş ve buna kimlerin karar verdiği tartışmaları yaşanmıştı.

BELEDİYE BAŞKANLARI RAHATSIZLIKLARINI  DİLE GETİRMİŞTİ

Konu ile ilgili yaptığımız manşet haberimiz de Arıcak Belediye Başkanı Ferit Yıldırım, “Açıklanan projede Arıcak yok. Biz taleplerimizi iletmiştik ama çıkmadı. TOKİ’ye tahsisli önceden 57 dönümlük bir yer vardı ilçe girişinde, daha önce de 2 defa talepte bulunmuşum sosyal konut için. İlçemizde deprem konutu da yapılmadı ve ihtiyacımız var.” demişti. 

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ise yaptığı açıklamada, “Açıklanan projede Sivrice yer almadı. Bizler tekrar talepte bulunacağız. İlçemizde yapılan ve yapılacak konutlar nedeniyle belki projede yer almadık ama taleplerimizi tekrar ileteceğiz ve inşallah bu projede ilçemizde yer alacak.” demişti. 

Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak nitelendirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan projeden faydalanamadıklarını vurgulayan Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz ise  “Maden ilçemiz için 300 konut talebimiz vardı, maalesef ilçemize bir konut dahi ayrılmadı. Buda ciddi anlamda Madenlileri hayal kırıklığına uğrattı. Umarız ki bu kısa süre içerisinde inşallah bu yanlıştan dönülür. Bu konutlardan Madenlilerde faydalanır. Daha önceden resmi yollar ile girişimlerimiz var. Bu kriterleri neye göre belirlediler merakla bekliyoruz. Kriter ne olursa olsun Maden gibi 5 yıldır heyelan ile gündeme gelen bir ilçeye bu konutların ayrılmaması ciddi bir hatadır.” demişti. 

Yanlıştan Dönüldü

ELAZIĞ’A 310 KONUT DAHA DÂHİL EDİLDİ 
81 ilde yapılacak sosyal konut projesinin yapılacağı yerler ve rakamlar açıklanmıştı. Elazığ genelinde toplam 1.651 adet konut yapılacaktı. Elazığ Ak Parti Milletvekili Sermin Balık yaptığı açıklamada Elazığ’da 310 konutun daha yapılacağını duyurdu.

Yanlıştan Dönüldü

MİLLETVEKİLİ BALIK DUYURDU 

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada,  Alacakaya, Arıcak, Baskil ilçeleri ile Akçakiraz ve Erimli Beldelerini de sosyal konut projesi içine dahil edildiğini ve bununla birlikte 310 konutun daha yapılacağını söyledi.

 BALIK:“HAYIRLI OLSUN” 

Milletvekili Balık, konu ile ilgili yaptığı ilk paylaşımda;  “Sosyal Konut Projesi kapsamında; Alacakaya, Arıcak ilçelerimiz ile Akçakiraz, Erimli Beldelerimize toplamda 230 konut daha projeye eklenmiştir.  Desteklerinden dolayı, Sayın  Bakanımız Murat Kurum ile TOKİ Başkanımız Sayın  Ömer Bulut'a şükranlarımı iletiyorum. Hayırlı Olsun” ifadelerini kullandı.

Yanlıştan Dönüldü“BİR MÜJDE DAHA”

Ak Parti Milletvekili Sermin Balık, bu açıklamasından saatler sonra yeni bir açıklama daha yaparak, Baskil İlçesinin de kapsama alındığını şu cümlelerle duyurdu:

“Bir müjde de Baskil İlçemize!” 

Dün yaptığımız görüşmeler sonucunda Alacakaya, Arıcak ilçelerimiz ile Akçakiraz ve Erimli beldelerimizin yanı sıra; Baskil İlçemize de 80 adet konut; ilimizde yapılacak olan Sosyal Konut Projesi'ne eklenmiştir. Hayırlı olsun.”

MADEN VE SİVRİCE DE BEKLİYOR

Ak Parti Milletvekili Sermin Balık’ın girişimleri ile üç ilçe daha sosyal konut projesi kapsamına alınırken Maden ve Sivrice ilçelerimizin kapsam dışı kalması yeni tepkilere sebep oldu. 

Kapsam dışı kalan Maden ve Sivrice ilçelerinin de sosyal konut projesi kapsamına alınması taleplerini dile getiren vatandaşlar, siyasilerimizden bu iki ilçenin de kapsam içine alınması gerektiğini ifade ettiler.

MHP’Lİ BELEDİYELERE AYRIM MI YAPILIYOR?

Son açıklamalara göre ilimizde sadece iki ilçenin sosyal konut projesi kapsamı dışında kaldığına dikkat çeken vatandaşlar, bu kararda bu iki ilçenin de MHP’li belediye başkanları tarafından yönetilmesi gibi bir sebebe inanmamakla birlikte konunun göz ardı edilmemesi gerektiğini, Cumhur ittifakı üyesi siyasetçilerin konuya duyarlılık göstermesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.İlerleyen günlerde bu iki ilçe içinde yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.