X Hesaplarlarla Algı

Son günlerde başında X olan hesaplardan gelen haber ve ilginç paylaşımlara şahit oluyoruz. Ve bu tür hesaplardan gelen haber ve bilgilerin de genellikle spekülasyon oluşturmaya yönelik manipülatif yayınlar olduğunu görüyoruz.

X Hesaplarlarla Algı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da gündemine girdi. Bakan Yerlikaya;  27 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında 32 milyon 516 bin 432 hesaptan 275 milyon 762 bin 77 paylaşım yapıldığını, paylaşım yapan hesapların ise yüzde 26'sının bilgisayarlar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu, bu paylaşımların yüzde 43'ünün negatif ve spekülatif olduğunun  tespit edildiğini ifade etti.

Bu tablo ve veriler de gösteriyor ki birileri sosyal medya üzerinden algı oluşturma çabalarını sürdürüyorlar. Ve yine bu kesim bunu sahte hesaplar üzerinden yürüterek sözde iz belli etmemeye çalışıyorlar.

Yalan haberin yayılma hızının doğru haberden milyonlarca kez yüksek olduğunu bilen bu karanlık ve ülkesinin birçok alanda gelişme ve kalkınmasından mutsuz olan bu çevrelerin oluşturmaya çalıştığı menfi atmosfere inananların sayısı da günbegün azalıyor. İyi ki de azalıyor…