Vizyondan, Vizyonsuzluk Çıktı

Çok uzak değil. Sanırız iki hafta önce CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek '3 Aralık tarihini bekle ve vizyon belgesi nasıl olurmuş gör' demişti

Vizyondan, Vizyonsuzluk Çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ve o merakla beklenen gün geldi, CHP, "İkinci Yüzyıla Çağrı" sloganıyla İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda vizyon toplantısını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosuna kattığı Amerikalı Jeremy Rifkin de programa video bağlantı yöntemiyle katıldı.

İngilizce konuşma yapan Jeremy Rifkin, küresel ısınma ve iklim konusuna uzun uzun değindi. Ancak nasıl bir vizyon ve nasıl bir ufuksa  Jeremy Rifkin'in yaptığı İngilizce konuşmayı salonda  kendisine kulaklık takılan Kemal Kılıçdaroğlu dışında kimse anlayamadı. Çünkü İngilizce bilmeyenler için çeviri yapılmadı. Oysa Kılıçdaroğlu’na giden tercüme hattı, salon mikrofonuna da bağlansaydı herkes konuşmayı anlamış olurdu. Dedik ya vizyon ve ufuk meselesi. Böyle basit bir yöntemi dahi düşünemeyecek bir kadroya kim ülkeyi emanet eder ki? 

Tabi bu durumda salondakiler ne yaptı. Uzun süren ve kimsenin anlamadığı sıkıcı konuşma sırasında partililer telefonla oynadı, sosyal medyada gezdi. 

Amerikalı danışmanın yaptığı kimse tarafından anlaşılmayan konuşma uzadıkça uzayınca Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu uyuyakaldı.

Partililerini ve kendi eşini uyutan vizyon belgesinden tek umutlu ve mutlu olan Kılıçdaroğlu oldu. 

Toplantıya CHP rozeti ile değil de Türk bayrağı rozetini takarak çıkan  ve bir nevi “cumhurbaşkanı adayı benim” algısı oluşturan Kılıçdaroğlu’na 6’lı masa liderleri de tavırlıydı. İyi Parti lideri Akşener  “İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın adaylığına hayır demeyiz” demek zorunda kaldı.

Deva Lideri Babacan da tepkisini; “aday konusu hala konuşulmadı” cümlesi ile dile getirdi.

Kısaca CHP’nin vizyon belgesi de sunumu da halka umut olamayacak bir ithal reçete barındırmasıyla ikinci bir Kemal Derviş vakasını akıllara getirdi. Tabi tek farkla. Kemal Derviş her ne kadar Amerika’dan gelmiş ve Ecevit’e ekonomik danışmanlık yapmış ise de Türk’tü. Rifkin Amerikalı…