Elazığ'a Çok Yakıştı

Seçim vaatlerinin yüzde 85'ini hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin önemli bir eksikliği olan ve 'şehre çok yakıştı' diye tanımladığı engelsiz yaşam merkezi, dünya engelliler gününde hizmete açtı.

Elazığ'a Çok Yakıştı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından şehrin her alanda kalkınması ve gelişmesi noktasında hayata geçirilen   çok sayıda projenin ardından, şehrin özel insanlarına hizmet edecek prestij proje Engelsiz Yaşam Merkezi hizmete açıldı.

ÖZEL GÜNDE ÖZEL AÇILIŞ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından “engelsiz şehir” hedefi doğrultusunda vizyon proje olarak hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılış töreni Dünya Engelliler Günün de gerçekleştirildi. 

Açılışa Vali Yardımcısı İdil Özdemir Doğan, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Engelli Dernek Başkanları,  kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları, merkezden hizmet alan engelliler ile aileleri katıldı.

İşaret dili ile İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, açılış konuşmalarının ardından hazırlanan etkinliklerin sergilenmesiyle devam etti.

Elazığ'a Çok Yakıştı

YILDIRIM: ”EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Açılışta konuşan Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediyesi’nin böylesine önemli bir hizmeti yine özel bir günde açılışını yapmasını anlamlı bulduğunu ifade ederek, başta Başkan Şerifoğulları olmak üzere projeye emeği geçen herkese teşekkür etti.

Elazığ'a Çok Yakıştı

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI:“ENGEL, UZUVDA DEĞİL HİSSETMEYEN KALPTEDİR”

Gönül belediyeciliği şiarıyla çıkmış oldukları hizmet yolculuğuna çok kıymetli bir eser olan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni yine çok özel bir gün olan 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde resmi  açılış törenini gerçekleştirdiklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları; “Asıl engel uzuvda değil, hissetmeyen kalpte, görmeyen gözde, işitmeyen kulaktadır. Sevgi ile bakan bir çift gözün ve samimiyetle, inançla çarpan bir kalbin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Bu minvalde engelli kardeşlerimize sağladığımız her bir katkı, spordan sanata, eğitimden siyasete kadar elde edecekleri her bir başarı bizler için birer gurur vesilesidir. Bu minvalde hayata geçirmiş olduğumuz engelsiz yaşam merkezimiz toplamda 6175 metrekare alanda inşa edilen, içerisinde kütüphanesi, sinema salonu, eğitim salonları, spor yaşam merkezi gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapacak ve engelli kardeşlerimizin ikinci evi olarak gördüğümüz ve görecekleri bu binanın açılışı şehrimize çok yakıştı. Tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Elazığ'a Çok Yakıştı

MİLLETVEKİLİ DEMİRBAĞ: “ELAZIĞ BELEDİYESİ, İBB’DEN DAHA ÇOK ÇALIŞIYOR”

Açılışta bir konuşma yapan Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha çok hizmet sunup proje hayata geçirdiğini, İBB’nin mezarlık alanlarına plastik su bidonlarını koymasını bile büyük bir hizmet ve proje olarak kamuoyuna sunup algı oluşturmaya çalıştığını dile getirdi.

Elazığ'a Çok Yakıştı

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU

Açılış konuşmalarının ardından Engelsiz Yaşam Merkezinden hizmet alan öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler gerçekleştirildi.
Tiyatro, müzik, şiir, yarışma ve özel etkinliklerin yer aldığı programlar, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Elazığ'a Çok Yakıştı

AİLELERDEN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA DUA VE TEŞEKKÜR

Açılışa katılan engelli bireylerin anne-babaları böylesi bir hizmeti kendilerine sunan Başkan Şerifoğulları’na dua ve teşekkür ettiler. Çocuklarının bu merkezde hayata yeniden döndüğünü, katıldıkları etkinlikler ve faaliyetler ile mutlu olduklarını dile getiren aileler, böylesi bir hizmetle kendilerini özel ve ayrıcalıklı hissettiklerini dile getirdiler.

Elazığ'a Çok Yakıştı

MERKEZ, SADECE ENGELLİLERE HİZMET VERMİYOR

Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli hemşerilerimize her alanda hizmet vermekle birlikte, başta sertifikalı meslek edindirme kursları olmak üzere kişisel gelişim, edebiyat, müzik, biçki-dikiş, bilgisayar gibi eğitimlere de ev sahipliği yapıyor.

 6175 metrekare alanda inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde 50 kişilik sinema salonu, derslikler, 60 kişilik 2 konferans salonu, kütüphane, dijital kütüphane, okuma salonları, mescitler, acil müdahale odası, 1 tanesi engelli bireylere yönelik olmak üzere toplam 4 bilgisayar laboratuvarı, enstrüman derslerinin verileceği müzik atölyesi, resim atölyeleri, satranç odası, oyun odaları, iki adet psikolojik danışmanlık ofisi, kantinler, Spor salonları, el sanatları sınıfları, engelli bireylere yönelik kuaför salonu yer alıyor. Merkezde ergoterapi, işaret dili, diksiyon, Braille alfabesi eğitimi, müzik ve enstrüman kursları, resim kursları, sportif faaliyetler, masa tenisi ve satranç kursları, bilgisayar eğitimleri, sosyal medya eğitimleri, meslek edindirme kursları, el sanatları kursları, sinema gösterimleriyle engelli bireylerin yaşamlarına yepyeni pencereler açılıyor. Merkezde ayrıca engelli bireylere ve ailelerine yönelik psikolojik danışmanlık ve destek hizmeti de sunuluyor.