Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
KDV İndirimi İşe Yaradı Mı ?
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KDV İndirimi İşe Yaradı Mı ?

Kağan İnal/Elazığ'da yaşayan vatandaşlara, marketlerde uygulanan KDV indiriminin gıda fiyatlarına nasıl yansıdığını sorduk.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gıda ürünlerinde bulunan KDV'nin yüzde 8'den yüzde bire düştüğü açıklanmıştı. KDV indirimi marketlerde uygulanmaya başlandı. 
Elazığ'da yaşayan vatandaşlar KDV indirimi hakkında Hakimiyet TV mikrofonlarına düşüncelerini anlattı. 


İşte vatandaşların düşünceleri:
"Gıda indirimi işe yaramıyor. Ufak bir indirim olmuş ama gıdalara yansımamış. Herşey ateş pahası  bir şey alamıyoruz. Böyle giderse işimiz çok zor. Suda uygulanan KDV indiriminin diğer faturalarda da uygulanmasını istiyoruz. Kimse bu faturaları ödeyemez. Bu fiyatların düşmesi lazım. Bazı esnaflar, bir zam yapıyorlar sonra indirim yapıyorlar. Resmen vatandaşı kandırıyorlar." 
"Zabıtalar dükkanlardan çıktıktan sonra tekrar pahalı satmaya başlıyorlar. Ben indirim felan görmedim. Daha önceden ne alıyorlarsa yine aynısını alıyorlar."
"KDV indirimi fiyatlara yansımadı. Cumhurbaşkanı gıda ürünlerinde indirim yapıldığını söylüyor ama ortada bir şey yok. Markette etikette yazan fiyatlar kasaya gidince değişiyor. Değişen bir şey yok. KDV indiriminin doğalgaz ve elektriğe de yansıması gerekiyor. Özel şirketler olduğu için indirim yaptıramıyorlar. Benim yeğenime 700 lira fatura gelmiş nasıl ödeyecek. Vatandaşlar ödeyemiyorlar." 
"Marketlerde uygulanan hiçbir fiyat normal değil. İnsanların alım gücü çok azaldı. Fiyat artışları çok azaldı. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın alım gücü çok düştü. Minibüs fiyatlarını bile arttırdılar. Bir insan nasıl geçinecek? En ucuz şey ekmek, ekmekten ucuz bir yiyecek yok. Biberin kilosu 30 lira olur mu?  Sıkıntı çok büyük. Adaletli bir gelir dağılımı ülkemizde yok. Benim oy verdiğim insanlar 80-90 milyar maaş alıyor ben 4 milyar alıyorum. Ülkemizde zengin çok zengin, fakir çok fakir. Hepimiz yaşantımızın güzel olmasını istiyoruz. Biz çocuklarımızı alıp ayda bir kere bile lokantaya gidemiyoruz. Bir kilo et 110 lira olmuş. Nasıl yiyeceğiz." 
"Biz et alamıyoruz, marketteki hiç bir ürünün yüzünü göremiyoruz. Peynir bile alamıyoruz. Haram mı yiyelim?  Ben sana kapımı açtım oyu mu verdim, bu hale gelelim diye mi ?  Sizin de evlatlarınız var. Benim torunum sürekli makarna yiyor. Onu bile zorla alıyoruz. Ekmek bulamıyorum makarnanın yanında yiyecek." 
"Önce zam yapılıyor, sonra indirim yapılıyor. Fiyatlar yüzde 200 artmış, yüzde 7 KDV indirimi yapıyorlar. Yapılan indirim yeterli değil. Su faturasına uygulanan KDV indiriminin en başta doğalgaz faturalarına uygulanması lazım."

Yeni Videolar