Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sürücüler, Yayalara Öncelik Tanımıyor
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sürücüler, Yayalara Öncelik Tanımıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'Öncelik yayanındır' demesi ve sürücülerin bunu göz ardı ederek yaya geçitlerinde dakikalarca bekleyen yayaları görmezden gelmeleri gün geçtikçe tepki topluyor.

Elazığ’ın en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesi’nde vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken zorluk çekiyor. Son günlerde oldukça artan trafik kazalarının sebeplerinden biri olan yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanınmıyor. Yayalar karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca sürücülerin onlara yol vermesini bekliyorlar. 
Yayaların çözüm olarak arabaların önüne atlayarak sürücüleri durmaya mecbur bırakmaları ise normal bir şey olarak karşılanıyor.  Yayaya yol vermemek hem bir hak ihlalidir hem de cezai işleme tabii tutulan bir kural ihlalidir. Peki, bu kurala uymayan sürücülerin cezası nedir? 
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda açıkça yazıldığı üzere araç sürücüleri, yaya geçidi bulunan her alanda ilk geçiş hakkını daima yayaya tanımak zorundadır. Kurala uyulmadığı takdirde kesilen ceza 2021 yılı için 652 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.  
Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin bu konuda denetimlerini artırması ve kurallara uymayan sürücülere gerekli cezaları uygulaması gerekiyor. 
Öte yandan yayaların ve sürücülerin bu konuda daha fazla bilinçlendirilmesi için bilgilendirme broşürlerinin dağıtılması trafik kazalarının önüne geçmesi konusunda büyük rol oynamakta.

Yeni Videolar