Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da Çocukların Ölüm Oyunu
Haber Merkezi
Haber Merkezi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da Çocukların Ölüm Oyunu

Elazığ'da yıkımı yapılmayan binalar tehlike saçmaya devam ediyor.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası oldukça sancılı 3 yılı geride bırakan Elazığ, bu kez 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem felaketleri nedeniyle ciddi bir hasar daha almıştı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle şehrimizde 7 bini aşan ağır hasarlı yapı oluşması nedeniyle birçok ev ve işyeri de boşaltılmıştı.

ÖNCE NAYLON ŞERİTLİ ÖNLEM ŞİMDİ DE ÖLÜM OYUNU

Deprem felaketi sonrasında hasarlı yapıların tespit süresinin uzun sürdüğüne dair kamuoyunda birçok tartışma yaşanırken, ağır hasarlı yapılara naylon şeritlerle alınan önlemlerin yanında özellikle hasarlı yapıların arasına kurulan semt pazarları da yine uzun bir süre gündemde kalmıştı. Bunların yanında bu kez de tüm tespitlerin tamamlanması ve kesin sonuçların açıklanmasına rağmen yavaş ilerleyen yıkım süreçleri tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Bu doğrultuda hasarlı olması sebebiyle boşaltılan binalarda oyun oynayan çocukların görüntüleri yürekleri ağza getirdi. 

İCADİYE MAHALLESİNDE ÖLÜM OYUNU

Bugün öğlen saatlerinde İcadiye Mahallesi'nde kameramıza yansıyan görüntülerde çocukların ağır hasarlı yapıların altında oyun oynadıkları görüldü. Mahalle sakinleri ve Elazığlı vatandaşlar ise yıkım sürecinin bir türlü beklenen hızda gerçekleşmemesinden dert yanarak olası bir yıkımda bu işin vebalinin ağır olacağının altını çiziyor. 

İDDİALAR VAHİM

Olayı haber merkezimize ulaştıran vatandaşların iddiası da bir hayli vahim. İddiaya göre çocuklar sadece ağır hasarlı yapıların altında oynamakla kalmıyor zaman zaman içerisine girerek faciaya davetiye çıkarıyorlar.

Yeni Videolar