Vicdanlar Razı Değil 

28 Şubat darbesi davasında 'darbeye teşebbüs'ten hapiste olan ve ceza alan emekli generaller Çevik Bir, Çetin Doğan Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak'ın kalan hapis cezaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla kaldırıldı.

Vicdanlar Razı Değil 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadar demokrasiye balans ayarı yaptık cümlesiyle öne çıkan Çetin Doğan, bunun Cumhurbaşkanı tarafından karar verilen bir af değil, anayasal bir zorunluluğun tezahürü olduğunu söylese ve af kararının Erdoğan’ın lütfu olmadığını dile getirse de generaller artık hür ve özgür.

Bu karara değişik kesimlerden farklı tepkiler geldi. İlimiz Ak Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı,  konu ile ilgili resmi gazete kararlarını paylaşıp; “Çerçeveletip odama asacağım” dese de MHP lideri Devlet Bahçeli, "Cezaevinden çıkan Çetin Doğan'ın konuşması bana göre uygun olmamıştır. Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, 'Çetin Doğan, sen orada yoksun' diye geri içeri alırdım" dedi.

Generallerin af edilme gerekçesi yaş, hastalık yada bunamışlık gibi gerekçelere dayandırılsa da adamlarda öyle kocamışlık ve bunamışlık belirtileri çok da yok gibi.

İnsani olarak bu generallerin cezaevine kalıp kalmamalarının  çok hükmü ve önemi yok ama 28 şubat döneminin mağdurlarının bu kararla vicdanlarının kanatıldığını, vefat edenlerin ise kemiklerinin sızladığı bir gerçek. Nice masum insanın hayatlarını karartan, memuriyetten atılıp işsiz kalmalarını ve perişanlık çekmelerini sağlayan bu generaller, bu dünyada cezalarını çekmedi belki ama onları asıl sınav bekliyor.  Hayatlarını kararttıkları ve gözyaşlarına boğdukları kişilerin haklarını nasıl öder ve oradaki hesaptan nasıl kurtulurlar Rabbimiz bilir.  Biz bu affa insani olarak rıza göstersek de vicdanlar razı değil.