Yine 'Bir Şey Oldu' Avuntusu 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz 31 Mart Yerel Seçimleri'nde oy düşüşüyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek şunları söylemiş: 

Yine 'Bir Şey Oldu' Avuntusu 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“31 Mart akşamı umduğumuzu bulamadık. Beklediğimiz bir seçim sonucunu elde edemedik. Daha iyi bir seçim sonucu bekliyorduk. Size itiraf edeyim ki aslında bütün saha araştırmalarımızın sonuçları son bir haftaya kadar sandıktan çıkan sonuç gibi değildi. Son bir hafta içerisinde özellikle bir şey oldu. Saha araştırmalarımızı boşa düşüren, saha araştırmalarımızdaki değerlendirmelerle çelişen bir sonuçla karşılaştık. Bu sonuçta sandığa gitmeyenler çok etkili oldu. Her seçimde, ortalama seçmen sayısının 8 milyonu sandığa gitmiyordu. Bu seçimde 13 milyon, buna 5 milyon birden ilave oldu. Bu 5 milyon aslında bütün saha araştırmalarıyla ilgili sosyolojik tahlilleri yanılttı. Bunu burada itirafla özellikle samimiyetle ifade etmek istiyorum."

Yılmaz’ın açıklaması 2019 yerel seçimlerinde yine ve hala Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un İstanbul seçimleri sonuçları için “hiçbir şey olmadıysa da bir şeyler oldu” açıklamasıyla bire bir ötüşüyor.

Bu tür adamlar hala Ak Partinin üst düzey adamları olabiliyor ve orada çakılı kalıyorsa daha çok sürprizler yaşar Ak Parti. Aslında bu açıklamalar, yapanlarının kapasitesini  ortaya koymakla birlikte çok farklı ve Hakimiyet olarak sıklıkla dile getirdiğimiz başka ve çok önemli bir gerçeği ortaya koyuyor.

Yılmaz, bize gelen anketler böyle değildi diyor. Doğru da söylüyor. Zira onlara giden anketler, her bir Ak Partili üst düzey yetkilinin kaleminden düzletile düzletile, şişirile şişirile yukarılara ulaştığı ve bu numarayı  yuttukları için böyle şok yaşanmasına  sebep oluyor. Asıl anketin halk ve sokak olduğunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Ankara ve İstanbul gidiyor onlarca yazı yazdık bu köşelerden. Ve neredeyse bu tespitlerimizden dolayı Elazığ’da tefe konduk, hain ilan edildik.

Umarız Ak Parti bu tür ferasetsiz ve sahadan habersiz üst düzey yöneticilerden kurtulur ve halka döner.