Vekillerin Hizmet İttifakı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İyi Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti, haftaya salı günü ise Erdoğan'ın CHP Lideri Özel'e iadeyi ziyaret yapacak olması, ülke genelinde siyasi yumuşama ve diyalog örneklerinin yaşanmasına neden olurken, ilimiz Cumhur İttifakı Milletvekilleri arasında Maden ilçesinin sorunları özelinde yaşanan işbirliği ve birlikte hareket etme açıklamaları Elazığ kamuoyunda takdirle karşılandı. CHP Milletvekili Gürsel Erol ise bu adımı olumlu bulduğunu açıkladı.

Vekillerin Hizmet İttifakı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan siyasette yumuşama hamlelerinin somut örnekleri yaşanmaya devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Merkezinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmesinin ardından İyi Parti Eski Genel Başkanı Meral Akşener de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Külliye’de ziyaret etmişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salı günü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iadeyi ziyarette bulunarak bu sürece katkı sunacak.

ELAZIĞ SİYASETİNDE DİYALOG SÜRECİ

Ülkede genel siyasette başlayan yumuşama ve diyalog süreci ilimiz Cumhur İttifakı milletvekilleri arasında da yaşanıyor. Seçim sürecinde karşılıklı açıklamalarla siyasi rekabette bulunan Ak Parti Milletvekilleri ile MHP milletvekili Semih Işıkver, Elazığspor’un şampiyon olarak 2. Lige çıkma sürecinde gösterdikleri gayret ve çalışmaları Maden ilçesinin sorunlarının çözümü girişimiyle devam ettirerek ortak bir ortak diyalog ve birlikte hareket etme sürecini de başlatmış oldular.

Vekillerin Hizmet İttifakı

İLK ÇAĞRI IŞIKVER’DEN 

Bu konuda ilk çağrı MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’den geldi.   Maden ilçesi ve Madenlilere verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurgulayan bir açıklama yapan Işıkver, ilçeye ve orada yaşayan insanlara karşı sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirtti.
Işıkver, Maden'in yaşadığı sorunların çözümü için tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

“SİYASET MADEN’DE BAŞARISIZ OLDU”

Açıklamasında, özel bir firma tarafından yıllardır kaldırılmayan hafriyatın siyasetin bir başarısızlığı olduğunu ifade eden Işıkver, bu konuda şahsen kendisinin de sorumluluk hissettiğini belirtti. Maden’i ve Madenliyi kaderine terk etmeyeceğine dair söz veren Işıkver, bu mücadelede gücünün yetebileceği noktaya kadar çaba göstereceğini dile getirdi.

 IŞIKVER’DEN BİRLİKTE HAREKET ÇAĞRISI

Işıkver, Türk Devleti'nin dünyanın en büyük imar faaliyetlerini gerçekleştirdiğini ve deprem sonuçlarıyla mücadelede başarılı olduğuna dikkat çekti. "Çok basit hamlelerle kurtulacağını bildiğimiz Maden’e yapılması muhtemel hizmetleri kim engelliyor ise tarih ve vicdanlar önünde vebal altındadır " diyen milletvekili Işıkver,  Maden ilçesinin sorunlarına çözüm bulunması için tüm siyasi partilere birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Temaslarını sürdüreceğini, meclis kürsüsünde konuyu gündeme getireceğini ve bakanlıklar nezdinde görüşmeler yapacağını belirten Işıkver, Maden ilçesine gereken hizmetlerin sunulması için elinden geleni yapacağını ifade etti. Açıklamasını, Elazığ kamuoyunu saygı ile selamlayarak sonlandıran Semih Işıkver, Maden için çaba göstermeye devam edeceğini vurguladı.

Vekillerin Hizmet İttifakı

AÇIKKAPI:  “IŞIKVER’E SONUNA KADAR KATILIYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ milletvekili Semih Işıkver’in çağrısına ilk yanıt Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’dan geldi. Açıkkapı paylaşımında; 

“Sayın Semih Işıkver vekilimiz #Maden İlçemiz ile ilgili olarak tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi gerektiğini ifade etmiş.Sonuna kadar destekliyor, Sayın Vekilime katılıyorum.Tüm milletvekilleri olarak bir araya gelip Maden ile ilgili atılması gereken ne adım varsa bu adımları birlikte atmaya ben hazırım. 26.Dönem vekilliğimden başlayarak sürecin başından itibaren takip ettiğim #Maden İlçemiz ile ilgili neler yapılmış, şu anda neler yapılıyor, neler yapılmalı ortaya koyup, süreci birlikte takip edebiliriz diye düşünüyorum.” ifadelerle yanıt verdi.

Vekillerin Hizmet İttifakı

AK PARTİLİ VEKİLLERDEN ORTAK AÇIKLAMA: "DERDİMİZ DE SEVDAMIZ DA ELAZIĞ”

MHP’li Işıkver’in çağrısına Ak Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı’dan ortak açıklama geldi.
Yapılan ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:“MHP Milletvekili Semih IŞIKVER’in siyasi partiler olarak bir araya gelerek Maden ilçemizle ilgili görüşme teklifini olumlu değerlendiriyoruz. Biz de #Maden İlçemizin beklenti ve talepleriyle ilgili olarak, tüm siyasi partilerin bir araya gelmesi çağrısında bulunuyoruz. Maden’imiz için Madenli değerli hemşehrilerimiz için atılması gereken her türlü adımı birlikte atmaya hazırız.  Çünkü hepimizin ortak derdi de sevdası da Elazığ ve Elazığ’ın tüm ilçeleridir." ifadelerine yer verdi.

IŞIKVER: “TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM”

Ak Parti Milletvekillerinin MHP’li Işıkver’in çağrısına olumlu ve ortak cevap vererek sorunu çözme noktasında ortak hareket edeceklerine yönelik beyanları sonrası bir açıklama daha yapan MHP Milletvekili Işıkver ise şunları söyledi:

“Var olun..Allahın izniyle el birliği ile Maden’imizi koruyacağız..Teşekkürü borç bilirim, Allah razı olsun.”

ÖRNEK VE ÇOK GÜZEL HAREKETLER

Cumhur ittifakı milletvekillerinin Maden’in sorularının çözümü noktasındaki ortak hareket etme konusunda gayret gösterme açıklamaları, ilimizde siyasetin şehrin sorunları söz konusu olduğunda aynı yapıcı dili kullanmaları vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanmakla birlikte örnek ve çok güzel hareketler olarak yorumlandı.

DEVAMI GELMELİ

Ak Parti ve MHP milletvekilleri arasında Elazığ’a hizmet özelinde başlayan diyalog ve ortak çalışma kültürünün bundan sonra da her alanda devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan vatandaşlar, siyasette kavga ve polemiklerden yorulduklarını, hizmetin yerini ve güzelliğini hiçbir siyasinin   öne çıkma gayretine değişemeyeceklerini ifade ettiler.

Vekillerin Hizmet İttifakı

CHP MİLLETVEKİLİ EROL: “YAPILAN DOĞRU BİR GİRİŞİMDİR”

Maden’deki heyelan riskini sürekli gündemde tutan, Meclis konuşmaları ve soru önergeleriyle soruna çözüm arayan Milletvekili Erol, Ak Parti ve MHP Milletvekillerinin sorunun çözümü için bir araya gelme önerilerini değerlendirdi. Erol, sorunun bir araya gelmek değil bugüne kadar Maden'in sesinin duyulmaması olduğunu söyledi.

Milletvekili Erol, açıklamasında: “4 yıldır Maden ile ilgili mağduriyeti gündemde tutmak için Mecliste konuştum ve soru önergeleri verdim. Bugün çözümsüzlüğe doğru gidilen bu süreçte ilimiz milletvekillerinin geç de olsa yeni girişimlerde bulunmaları doğru girişimdir. Sorun bizim bir araya gelmemiz değil, bugüne kadar Maden halkının sesinin duyulmayarak sürecin bu hale gelmesidir” ifadelerine yer verdi.