Vekillerin Hesabı da Sorulacak Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında yaptığı 'Sorulması gereken hesapları da adli ve siyasi olarak sormak boynumuzun borcudur' dedikten sonra beş il başkanının görevden aldı. Sırada üst düzey bürokratlar var.

Vekillerin Hesabı da Sorulacak Mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan’ın bu hamlesini seçimlere 70 gün kala yapması elbette önemli ve değerli. Demek ki bazı noktalarda bir tıkanma,olumsuzluklar ve kötü algılar var.

Erdoğan’ın il başkanları ve bürokraside yapacağı değişikliklerin seçimlerin sonuçlarında çok da belirleyici olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Seçimlerin kaderi ve sonuçlarına etkisi milletvekili listelerinde kendisini gösterecek. Seçmenler sandığa giderken il başkanı ve bürokrata da bakacak ama asıl değerlendirmesini ve oy verip vermeyeceğini milletvekili listesine bakıp ona göre kararını verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işi aslında çok da zor değil. Listelerin yüzde 70’inde  yapacağı bir değişiklik kendisinin de yeniden seçilmesini getirecek. Ancak bu yapılmazsa seçim döneminde enerjisini Türkiye Yüzyılı projesini anlatmaya değil, dayatılan ve halkta karşılığı olmayan isimleri savunmaya harcayacak ve bu hengâmede seçimler yapılıp bitmiş olacak.

Sonuç  yeni yüzlerle Türkiye Yüzyılı ya da eski yüzlerle seçim hezimeti. Karar; karar vericilerin ve tepedekilerin.