Vatandaşlara 'Kesme Altın' Uyarısı

Altın fiyatları alım satım yapacak vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Kuyumcular yatırım yapacak vatandaşları özellikle kesme altın konusunda uyarıyor. Kuyumcu esnafı kesme altın tehlikesinin önüne geçmeye çalışıyor. Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer kesme altının önüne geçeceklerini duyurarak ''Dışı altın, içi maalesef bakır. İyi analiz etmek lazım, riskli'' dedi.

Vatandaşlara 'Kesme Altın' Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piyasalarında Fed'in faiz indirimine gideceğine yönelik sinyaller ve artan bölgesel riskler güvenli liman özelliği taşıyan altına yönelik talebi etkiliyor. Yurt içinde vatandaş yarım, çeyrek, gram altının yanı sıra daha hesaplı olması için farklı alternatiflere yöneliyor.

Üzerinde herhangi bir barkod bulunmayan, paketsiz şekilde satılan ve garantisi olmayan kesme altınla ilgili geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki bazı kuyumcular, alım ve satımını yapmamaya yönelik karar almıştı. Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, ilerleyen zamanlarda kendilerinin de oda olarak bu tarz bir karar alabileceklerini ifade etti.

Kesme altının normalde atölyelerde kullanıldığını ve olmaması gerektiği bir şekilde popüler olduğunu aktaran Yönlüer, sahtecilik yöntemlerinin önüne geçmek amacıyla vatandaşlara bildikleri esnaftan güvenilir şekillerde alışveriş yapmasını tavsiye etti. Müşterilerden paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altını güvendiği kuyumculardan almasını öneren kuyumcu esnafı, sosyal medyadaki kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini istedi.

ALIM KALDIRILACAK

Eskişehir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Üyesi Alper Yönlüer, kesme altının kuyumculuk sektöründe atölyeler ve dâhili kuyumcular arasında kullanıldığını belirtti. Ancak son dönemlerde halk arasında olmaması gerektiği ama bir şekilde popüler olduğunu dile getiren Yönlüer, “Kayıt dışı bir şekilde müşterimize kesme altın gram olarak satılmaya başlandı. Biz bunu normalde kendimiz satmayı pek tasvip etmiyoruz ve Eskişehirli kuyumcular olarak müşterilerden alımını kaldırmayı düşünüyoruz. Çünkü güvenli değil, bu durumda sahtecilik çok oluyor. Müşterilerimizden ve halkımızdan paketli gram altın, Cumhuriyet altını ve darphanenin bastığı çeyrek altını güvendiği kuyumculardan almasını öneriyoruz. Kesme altın ileriye doğru biraz sorun oluşturacak gibi duruyor” dedi.