Vasiyetimdir!...

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da bir konuşma yapacağını belirterek, 'Açıklamaları Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak' ifadelerini kullandı.

Vasiyetimdir!...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu açıklamalardan hareketle İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmada 6’lı masayı tekmeleyeceği ve partililere, "Eğer ben bir gün bu partinin başından gitsem bile CHP ile hiçbir şekilde ittifak yapmayacaksınız" çağrısı yaparak siyasi vasiyetini açıklaması beklendiği siyasi kulislere yansıdı.

Akşener, 14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası partinin yaşadığı travmayı üzerinden bir türlü atamadı. CHP ile ittifakı “benim büyük pişmanlığımdır” diye tarif eden Akşener, bununla da yetinmedi ve kendisi partinin başından ayrılsa bile asla CHP ile ittifak yapılmaması konusunda kendinden sonrakilere siyasi vasiyetini açıklayacak olması,  partinin küllerinden ve yeniden doğmanın adımı olarak yorumlandı.

Akşener’in bu vasiyeti, Saadet partisi Lideri Karamollaoğlu’nun “CHP ile ittifak yapmamız bizi sahada zor duruma soktu” itirafı, Davutoğlu’nun “CHP’ye önemli katkımız oldu açıklaması karşısında CHP’lilerin “gelecek seçimde tek başına seçime girsinler de boyunun ölçülerini alsınlar” açıklamaları da gösteriyor ki CHP’ye buzlaşan yanıyor, bitiyor ve tükeniyor.

Eski Başbakan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan; “CHP, bereketsizdir, kudumsüzdür, beddualıdır” sözünü boşuna söylememişti yıllar önce. Bunu Meral Akşener, Davutoğlu anladı ama Karamollaoğlu hala anlamadı.