Var mıydı Buna Gerek?

Geçtiğimiz günlerde somun ekmeğe gelen zamma Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, 'biraz bekleyelim' diyerek karşı çıkmış ve zam rafa kaldırılmıştı.

Var mıydı Buna Gerek?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

23 Mayıs’ta Odanın aldığı  kararı erteleyen Vali Toraman, zam talebine sadece 3 gün direndi ve sonunda Elazığ Fırıncılar Odası’nın aldığı kararı onaylayarak yürürlüğe girmesini sağladı.

Bu kararla birlikte, kent genelinde 200 gramlık somun ekmek de tıpkı açık ekmek gibi 10 TL’den satılacak.

Ekmeğin fiyatının artışına, zam yapılmasına ve esnafın böyle bir talepte bulunuşuna itirazımız yok. Her şeyde olduğu gibi maliyetlerdeki artışlar sebebiyle ekmeğe zam gelmesi de doğal ve normal. Her ne kadar geçmişte aile bütçesi arasında yüzde bir bile tutmayan ekmek giderleri şimdilerde yüzde 7-8 oranına yükselse de piyasa şartları gereği buna çok eleştiri getirme şansımız yok.

Burada asıl dikkatimizi çeken konu zammın sadece üç günlüğüne ertelenmesi. Madem bu zamma onay verecektiniz neden açık ekmekle aynı kararda zikredip çıkmadınız da somun ekmek zammını askıya aldınız.

Madem askıya aldınız bunu neden 3 gün gibi kısa bir süre sonra değiştirdiniz.

Şimdi bu olayla birebir örtüşen ibrikçi başı hikâyesini anlatıp moral bozmak istemiyoruz ama konu aynen de bu.

Devlet adamlığı, ciddiyetle birlikte dirayet ve cesaret isteyen bir görevdir. Siz esnafın aldığı karara ancak üç gün direnecekseydiniz  keşke ilk gün onaylasaydınız. Kaldı ki o zamda siz değil, oda eleştirilirdi birkaç gün. Ama şimdi, Oda değil bu tutarsızlığınızla kendi kendinizi tartışmaya açtınız. Daha doğrusu yöneticiliğinizi tartışmaya açtınız. Var mıydı buna gerek?