Takımda Tek Bir Elazığlı!

Evet, yine Elazığspor. Kadim dostlar kızacaklar ama bu sefer konu farklı.

Takımda Tek Bir Elazığlı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat’ın, sempatik ve şehrin sorunlarını omuzlayıp ekranlara taşıyan başarılı program yapımcısı sevgili Furkan Dilaver’in gündeme getirmesiyle öğrendik ki  TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off finalinde 52 Orduspor’u 3-0 yenerek şampiyon olan Elazığspor’da sadece bir Elazığlı futbolcumuz varmış.

Kanal Fırat Haber Spikeri Furkan Dilaver,  maçın ardından canlı yayında Elazığlı futbolcuların önemine değinerek “Hasan Ekici’ye ayrı bir parantez açmak lazım. Elazığspor’un tüm futbolcularının başımızın üstünde yeri var ama bugün sahadaki tek Elazığlı futbolcu Hasan Ekici’ydi” cümleleriyle bu gerçeği öğrendik.

Elazığspor 3-2-1 sloganını kendine rehber edinmiş ve hazır şampiyonluktan sonra yeni hedef belirlemişse buna öncelikle altyapıdan başlaması gerekir. Alt yapısı güçlü olan ya da altyapıya önem veren bir takımın ayakları yere daha sağlam basar. Kaldı ki bir şehir takımını başarıya ulaştırmanın yolu öncelikle kendi potansiyellerini harekete geçirip bundan istifade etmesidir.

Elazığspor yeni bir döneme giriyor. Muhtemeldir ki yönetimi de revize edilecek, değişimle birlikte güçlendirilecek.  Yeni yönetimin en çok değer vermesi gereken konulardan biri de altyapı olmalı. Şehrin yetiştirdiği değerli ve kompleksi olmayan bir spor insanına altyapı görevi verilmeli ve tüm talepleri karşılanarak güçlü bir altyapı oluşturulmalı.

Bu durum hem Elazığspor’a hem de diğer ülke takımlarına futbolcu yetişmek olur ki bunun takıma ve şehre maddi-manevi kazanımı da olur.

Elazığspor’a tek bir Elazığlı futbolcuyla şampiyonluk geliyorsa 8-9 Elazığlı futbolcuyla daha ne başarılar gelir.

Kulüp yöneticileri Elazığlı genç yetenek avına bugünden çıksınlar ve yaz sezonunda yapacakları gözlemlerle kabiliyetli gençlerimizi bu kutsal çatı altına almaya çalışsınlar. Biraz sabır ve emek isteyen bir iştir belki ama en kalıcı ve akılcı adım da bu olur.