VALİLİK EL ATTI

İLİMİZDE BULUNAN ANCAK GÖREV VE SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEK YERİNE KENDİ YERLEŞKESİ İÇİNDE HALI SAHA YAPMAK AMACIYLA AĞAÇ KESEN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN BAŞARAMADIĞI AĞAÇLANDIRMA KONUSUNDA ELAZIĞ VALİLİĞİ DUYARLILIK GÖSTERDİ VE FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

VALİLİK EL ATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde bulunması dolayısıyla büyük bir imkâna sahip olmasına rağmen bugüne kadar ağaçlandırma çalışmalarında başarılı olamadığı gibi, lojmanlarda oturanların faydalanması için ağaç kesip halı saha yapmakla gündeme gelen Orman Bölge Müdürlüğü’nün yapamadığı çalışma için Elazığ Valisi Erkaya Yırık harekete geçti ve ağaç dikme seferberliği başlattı.

“PEK ÖYLE GÖRÜNMÜYOR”

Bilindiği gibi ilimiz valiliğine atanan Erkaya Yırık, göreve başlamasının ardından kamu kurum ve kuruluşlarından brifing almış, bu esnada söz alan Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, “ilimizin dört bir köşesini ağaç dikerek nakış nakış işliyoruz” cümlesini kullanmış, bu söz üzerine Vali Yırık ise; “şehrin dağlarına baktığımızda hiç de öyle görünmüyor” diyerek hem gözlem hem de tepkisini ortaya koymuştu.

SONDAN İKİNCİ OLDUK

Orman Bölge Müdürlüğü,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında en az bağış yapan 2’nci ilin Elazığ olması noktasında da  yeterli çalışma ve duyarlılık göstermediği için başarısız  olmuş ve tepki almıştı.

"Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında Bilecik'te 1 milyon 205 bin 710 adet fidan hedeflenirken, 72 bin 587 adette kalındı. Yüzde 8'lik hedef gerçekleştiren Elazığ, Türkiye’de en az bağış yapan 2’nci il oldu. Bilecik ise yüzde 8'lik dilimiyle sonuncu oldu. En çok bağış yapılan illerin başında ise, Erzincan, Şırnak, Tunceli ve Bartın yer alırken, Bölge Müdürlüğü’nün ilimizde olmasına rağmen Elazığ’ın sondan ikinci olması büyük bir başarısızlık olarak kayıtlara geçmişti.

Kendi alanı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı kampanyaya bile yeterli ilgi ve duyarlılık göstermeyen, kampanyaya katılım için halkı yeterince bilgilendirip bu konuda tanıtım çalışması yapmayan, kurumlarla ve özel okullarla irtibata geçemeyen, herkesin gönüllü olarak ağaç dikme kampanyasına katılma arzusunu yerine getirmeye imkân tanıyacak çalışmalar yapmayan, medyada bu konuyu işleyerek bağış yapma stantları oluşturamayan Orman Bölge Müdürlüğü’nün bu başarısızlığı medyada da gündeme gelmiş ve tepki toplamıştı.

VALİLİK KONUYA EL ATTI

Orman Bölge Müdürlüğü’nün başarısızlığını gören ve son olarak da ağaç kesme olayı ile kamuoyu vicdanı sızlatan olayları gören Elazığ Valisi Erkaya Yırık, olaya al attı ve ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını da içine alan Fidan Dikme Seferberliği başlattı.

 Elazığ Valiliği tarafından 2-30 Kasım tarihleri arasında fidan dikme seferberliğinin ilk adımı olan ağaç dikimi Harput Göllübağ Mevkiinde başladı.

HEDEF 223 BİN FİDAN

Konuyla ilgili Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geleceğimize nefes olmak adına 2-30 Kasım tarihleri arasında her gün bir bölgede günde 7.700 fidan dikerek ay sonunda 223.000 fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendimizin ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevlerden biridir. Geleceğimize yemyeşil bir doğa bırakmak bizlerin elinde. Bu kapsamda 2-30 Kasım tarihleri arasında olmak üzere bugünden itibaren ‘Haydi Elazığ Fidan Dikmeye!’ sloganımızla ağaç dikme seferberliği başlatıyoruz. Unutmamalıyız ki geleceğimize yemyeşil bir Elazığ bırakmak bizlerin elinde.”

KAMPANYAYA DESTEK

Elazığ Valiliği’nin öncülüğünde başlatılan ‘Haydi Elazığ Fidan Dikmeye!’ kampanyasının başta öğrenciler olmak üzere tüm kesimden destek geldiği ve bu süre içerisinde gerekli organizasyonlar sağlanarak kamu kurumları, okullar ve askeri birliklerin fidan dikme etkinliklerine katılacağı ifade ediliyor.

SİVİL KURUMLAR İÇİN HATIRA ORMANI

Bugüne kadar yapıla gelen uygulamalarda genelde resmi kurum ile vakıf ve dernekler için hatıra ormanı   alan tahsisi yapıldığına dikkat çeken vatandaşlar, ilimizde faaliyet gösteren ticari kuruluşlar, fabrikalar, OSB’de faaliyet gösteren işletmeler ile talep eden her bir kuruma ağaç dikimi için alan tahsis edilmesinin yararlı olacağını ifade ediyorlar.

Ticari kuruluşlarının imkan ve personel konusunda sıkıntı çekmediğini, kendi tabelalarını asacakları alana diktikleri fidanlara daha iyi bakım yaparak onların kısa sürede büyümelerini sağlayacaklarını ifade eden vatandaşlar, bu konuda çalışma yapmak amacıyla bir vali yardımcısı başkanlığında, ETSO, Ticaret Borsası, OSB, Esnaf Odaları ve Dernek temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulmasının faydalı olacağını belirtiyorlar.

GELECEĞE YATIRIM

Kurulacak bu komisyon marifetiyle tüm ticari kuruluşlara ulaşılarak kendilerine alan tahsisi ile fidan verilmesi halinde on binlerce ağaç yetişmesine vesile olunacağını ifade eden vatandaşlar, şehir ve gelecek için en önemli yatırımın bu olacağını ve bunu başaran valinin sonsuza kadar hayırla yâd edileceğini belirttiler.