Vali Kaldırım, 23 Nisanı Yazılı Bir Açıklama İle Kutladı

Vali Çetin Oktay Kaldırım, 23 Nisa Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Vali Kaldırım, 23 Nisanı Yazılı Bir Açıklama İle Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Kaldırım yayımladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Egemenliğin kayıtsız ve şartsız olarak millette devredildiği ve millet iradesinin topyekûn temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100’üncü yılını idrak etmenin  büyük gururu ve sevinci içerisindeyiz.

23 Nisan 1920’de ‘Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’ şiarıyla kurulan ve aziz milletimizin geleceğinin kendi özgür iradesine teslim edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı, milli iradenin yönetime hakim olması açısından büyük önem arz etmektedir.

Nitekim; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün, millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” demek suretiyle bu bayramı çocuklara armağan etmiştir.

Dünyada tek çocuk bayramı olan ve barış, kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına  vesile olan  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdumuzda olduğu gibi yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle dünya çocuklarının da katılımıyla kutlanmakta iken bu yıl dünya çapında ve ülkemiz genelinde baş gösteren virüs salgını nedeniyle bu etkinliklerimizi gerçekleştirememenin üzüntüsünü duymaktayız. Ancak bu durum çocuklarımızın 23 Nisan bayramının sevincine ortak olmayacağımız anlamını taşımıyor.

Milli İrademizin 100’üncü yılında, Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ilk mecliste milletimizin iradesini temsil eden tüm millet vekillerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bayramın tüm dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını” kutluyor, her birini sevgiyle kucaklıyorum."