Ünlü Teknik Direktör ve Kızı Dünyaya İnsanlık Dersi Verdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Son olarak Refah mülteci kampına düzenlenen saldırının ardından İsrail'in bölgede uyguladığı orantısız şiddete yönelik tepkiler tüm dünyada yankı buldu.

Ünlü Teknik Direktör ve Kızı Dünyaya İnsanlık Dersi Verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal medyada paylaşılan bir videonun da dünyaca ünlü İspanyol futbol teknik direktörü Pep Guardiola’nın İsrailli bir temsilcinin elini sıkmadığı anlar ise büyük beğeni topladı.

KIZININ FOTOĞRAFI DA GÜNDEM OLDU

Ünlü teknik adamın kızı Maria Guardiola, Eva adlı bir kullanıcının "whatevawears" isimli Instagram hesabından alıntıladığı Filistin halkına destek için yazılan mektubu, kendi hesabından paylaşarak büyük beğeni kazanmıştı. Mektupta, "Şimdi böyle mi davranacağız? Sırtımızı yaslayıp bir soykırımı televizyondan mı izleyeceğiz? Artık bundan on yıllar sonra, etraflarına bakarlar ve kendilerine sorarlar 'Tüm bunlar nasıl oldu?' diye. Hayatımda ilk kez tarihteki zulümlerin nasıl gerçekleştiğini anladım. Asla geçmişimizden ders çıkarmıyoruz. Bir kişinin bunlara 'dur' demesi için ölü sayısının kaç olması lazım, 10 bin mi, 100 bin mi, milyon mu? Daha kaç Filistinlinin ölmesi gerekiyor?" ifadeleri yer alıyordu.

Aynı zamanda Maria, Manchester City'nin Şampiyonluk kutlamasına Filistin’ özgü kefiye' ile çıkmıştı. Bu fotoğraf da milyonlarca beğeni almıştı.

Ünlü Teknik Direktör ve Kızı Dünyaya İnsanlık Dersi Verdi

GUARDIOLA’NIN AÇIKLAMASI FİLİSTİN’E DESTEK OLARAK YORUMLANDI

Öte yandan dünyaca ünlü Teknik Direktör Pep Guardiola’nın, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama da Filistin’e destek olarak yorumlanmıştı. Açıklama şu şekildeydi:

“Herkes kendi eviyle ilgileniyor, komşularını umursamıyor. Dünyada bugün olan bitenlere bakın. Dinleyin, tüm dünyada olan bitenlere bakın. Ve biz burada hiçbir şey yapmadan oturuyoruz. Hemen köşe başımızda. Ve biliyor musun bir gün buraya da gelecek. Dünyanın her yanı adaletsizlikle dolu ve biz öylece oturuyoruz, herkes kendisiyle ilgileniyor.”