Umutluyuz, Mutluyuz

Bir şehrin  siyasi, bürokrasi, il yönetimi, Ticaret ve Sanayi Odası gibi  kurum ve erklerinin ortak çalışmaları ve gayretleriyle güzel işlerin yapılabileceğini öteden beri savunageldik.

Umutluyuz, Mutluyuz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her bir kurum belki tek başına yeterli olamayabilir ama ortak akıl ve ortak potansiyellerin birleştirilmesi ile ilimizde  birçok alanda öne çıkacak yatırımlar şehrimizle paylaşılabilir.

Bunun son örneğini ETSO’nun adımıyla gördük ve gurur duyduk. Bilindiği gibi yaklaşık on gün önce Savunma Sanayi Başkanı hemşerimiz İsmail Demir ile Milli Savunma Bakan Yardımcı Şuay Alpay ilimizde incelemelerde bulunmuş ve yapılacak projelerle ilgili ETSO yetkilileri  görüşmüşlerdi.

Bu ilk görüşmelerin ardından,  Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Yakup Arslan, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile düzenlenen toplantıda bir araya gelerek Elazığ’da kurulması planlanan duvar arkası radar üretim tesisi ile ilgili teknik konuları görüştü.

Yapılacak fizibilite çalışmalarının ardından bu yatırım için kollar sıvanacak ve şehrimiz teknolojik alanda da önemli bir merkez konumuna yükselecek. Şehrin tüm erklerinin bu projeyi şehrimize kazandırmak noktasında yardımcı olmaları ve tüm bürokratik engellerin kolaylıkla aşılmasına destek olmalı. 

Sadece bu projede değil, gündeme gelecek tüm projelerde süreç odaklı kalmaktan kurtulup sonuç odaklı çalışırsak şehrin negatif havasını da dağıtıp pozitife dönüştürebiliriz. 

ETSO Başkanı İdris Alan’ın bu konudaki hassasiyetini ve takipçiliğini bilen bir gazeteci olarak bu projeden umutluyuz ve bir araya gelinmesinden mutluyuz.