Uluova Sulaması için Önemli Adım

Ak Parti Elazığ Milletvekilleri ortak hesaplarından yaptıkları paylaşımda Pompa İstasyonu, Sulama İletim Hattı ve Enerji Üretim Tesisi Yapım İşi için ihale tarihinin belli olduğunu duyurdu.

Uluova Sulaması için Önemli Adım

Elazığ'ın hatta bölgenin en bereketli ovalarından olan Uluova ve Kuzova'da uzun yıllardır süre gelen sulama sorunu devam ediyor. Geçmişte bölgenin gıda deposu olan ancak su sorunu nedeniyle ekimin yapılmadığı ovalarda soruna çözüm bulmak için girişimler de devam ediyor.
Bu kapsamda Kuzova için geçtiğimiz aylarda ciddi adımlar atılmış ve enerji problemi çözülerek ovanın bir kısmına su verilmesi sağlanmıştı. Ancak Uluoava'da pompa istasyonu sorunu büyük bir sorun olarak görülüyor ve ihale yapılmayan her geçen gün maliyetlerde artıyordu.

MÜJDE GELDİ
Uluovanın suyla buluşmasını engelleyen en önemli sorunlardan birinin çözüleceği müjdesi Ak Parti 28. Dönem Elazığ Milletvekillerinden geldi. Ortak hesaptan yapılan paylaşımda pompa istasyonu için ihale tarihinin belli olduğu duyuruldu. İşt o paylaşım:
"Pompa İstasyonu, Sulama İletim Hattı ve Enerji Üretim Tesisi Yapım İşi 
İhale Tarihi Belli Oldu.!
Keban Baraj Gölü alanından suyun regülasyon havuzuna terfisi için Eyüpbağları Terfi İstasyonu, suyu sulama sahasına iletmek için sulama iletim hattı ve 5 MW'lık GES enerji üretim tesisi yapım işi ihalesi DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından 16 Ocak'ta yapılacaktır. Aziz şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun."