ULUKENT'E KÜLTÜRPARK

ŞEHRİN DOĞUSUNA DEV YATIRIM. ULUKENT MAHALLESİNDE BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR İLE DEVASA PARKLARLA BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLLARI, FİTNESS ALANLARI, ÇOCUK OYUN PARKLARI, PİKNİK ALANLARI VE YEŞİL ALANLARDAN OLUŞAN İKİNCİ BİR KÜLTÜRPARK İNŞA EDİLİYOR

ULUKENT'E KÜLTÜRPARK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim sürecinde verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Çaydaçıra mahallesinde kent-köy projesi, Fuar ve Kongre Merkezi, Kapalı Çarşı restorasyonu, Harput Seyir Terası, Engelsiz Yaşam Merkezi, eski SGK binasının yıkılarak kent meydanı ve katlı kapalı oto park projeleri, Necmettin Erbakan Bulvarını Fethi Sekin Şehir Hastanesine bağlayacak adı hala verilmemiş kanal boyu bulvarı ve daha birçok projesine bir yenisini daha ekleyerek şehrin doğusunda Kültür park benzeri yeni bir cazibe merkezi oluşturacak bir projeyi daha hayata geçiriyor.

DOĞUYA CAZİBE MERKEZİ

Şehrin dört bir yanında birçok yeni park ve yeşil alan kazandıran Başkan Şerifoğulları, şehir hastanesiyle ve TOKİ projeleriyle hızlı bir gelişme trendi yakalayan Ulukent Mahallesi ile Doğukent Mahallesine hitap edecek yeni bir proje için kolları sıvadı.

Geçtiğimiz ay ihalesi gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanılan proje kapsamında, kazı dolgu ve kanal kenarı perde duvar çalışmalarına başlandı.

37 BİN METREKARE ÜZERİNDE İNŞA EDİLİYOR

Toplam 37.000 m2 alan üzerinde hayata geçirilecek park alanında; 27.000 m2 yeşil alan, 248 m2 çocuk oyun alanları, 84 m2 fitness alanları, 1.760 m2 bisiklet yolu, 2.768 m2 gezinti yolu yer alacak. Piknik masaları ve barbekülerle donatılacak park alanı 2020 yılı içerisinde hizmete sunulacak.

KANAL BOYU PEYZAJ ÇALIŞMASI

 Proje kapsamında açık kanalda ıslah çalışması gerçekleştirilerek, 1.800 metre uzunluğunda duvar ve panel çit ile sağlı sollu çevrelenecek. Şehrin doğu kesimine prestijli bir yaşam alanı kazandıracak projenin tamamlanmasıyla, vatandaşlar aileleriyle birlikte rahat, huzurlu, keyifli ve güvenli vakit geçirebilecekleri bir dinlenme alanına kavuşacak.

BU YIL HİZMETE SUNULACAK

Ulukent, Doğukent ve Kırklar Mahallesine hitap edecek yeni yaşam merkezinin tüm çalışmaları bu sezon içinde tamamlanarak hizmete sunulacak. Mahallelerinin uzun süreden beri böylesi bir hizmete ihtiyaç duyduğunu, yeni yapılan binalar ile nüfusu artan bu bölgelerde yürüyüş yapılıp bisiklet sürecek, çocukların güven içerisinde oyun oynayabilecekleri mekânlar konusunda eksikliklerinin olduğunu, bu çalışma ile bu eksikliklerin giderildiğini ifade eden mahalle sakinleri, kendi mahallelerine ikinci bir kültür park yaptığı için Başkan Şerifoğulları’na teşekkür ediyorlar.