Ülkücü Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından kamera karşısına geçen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, söylemlerini milliyetçi ifadelere çevirdi.

Ülkücü Kılıçdaroğlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK ve Fetö terör örgütlerinden kendisine  gelen sıcak mesajlara tepki gösteren halkın,  ülkenin bekasına yönelik oy tercihlerini görünce anında taktik değiştirdi ve milliyetçi ve ülkücü söylemlere sarıldı.

14 Mayıs seçimleri hakkında konuşan Kılıçdaroğlu 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur için milliyetçi vaatler vermeye başlaması dikkat çekti.  Kılıçdaroğlu, terörle hiçbir zaman aynı masaya oturmadığını vurgulayarak mültecileri gönderme vaatleri verdi.

Kılıçdaroğlu’nun geçmişte “Selahattin Demirtaş’a şeref madalyası takacağız ve Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy verin” sözlerini unutup, “Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık” gibi milliyetçi, söylemlere sarılması siyasi komedi olarak yorumlandı.

Şimdi vatandaş hangi Kılıçdaroğlu’na inansın. Demirtaş ve Osman Kavala’ya özgürlük isteyen Kılıçdaroğlu mu gerçek ve sahih,  “Biz bu vatanı sokakta bulmadık” diyen Kılıçdaroğlu mu gerçek ve sahih…

Kılıçdaroğlu bugün söylediklerini 14 Mayıs öncesi de deseydi belki bir miktar samimi bulunurdu. Ancak halkın milliyetçi tercihini  gördükten sonra PKK ve  Fetö’ye “tu kaka” demesinin hiçbir inandırıcılığı yoktur. 

Bunun adı, halkın aklıyla alay etmektir. Her ne kadar PKK ve FETÖ yapılanmasının elebaşlarından “lüzumu yok bu süreçte bize saldırabilirsin, yeter ki Erdoğan’ı devir” icazetinden hareketle bugünlerde milliyetçi takılsa da Kılıçdaroğlu’nun notunu  14 Mayıs’ta  halk verdi. 

Kılıçdaroğlu için siyasette son 10 gün… Bırakın essin gürlesin.

Ne diyordu o meşhur şarkıdaki dizeler:

“Ah, dönülmez akşamın ufkundayız, vakit çok geç

Bu son fasıldır, ey ömrüm, nasıl geçersen geç”