Oğan, Artık Yüzde 5 Değil

Seçimlerde yüzde 5'in üzerinde oy alarak tüm dikkatleri üzerine çeken ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Gelişmeler dikkatle izlenirken belli bir adayı desteklemesinin karşılığında yönetimden üst düzey bir görev talep edeceğini ifade eden Oğan, bakanlık teklif edildiği iddialarına da değindi. Oğan, 'Niye bakan olayım, başkan yardımcısı olabiliyorken?' dedi.

Oğan, Artık Yüzde 5 Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinan Oğan’ın bu açıklamasıyla meselenin ne terör ne mülteciler ne de ekonomi olduğu ortaya çıktı. Millet İttifakına yakın mesajlar veren Oğan’ın bu taleple gitmesi aslında çok etik gözükmese de toplam oyu binde bir bile olmayan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak da Oğan’ın ne suçu var?

Diğer küsuratlı partilerin toplam oyundan daha çok oy alan Oğan, kendisi için böyle bir pazarlık yapmasından en çok da Karamollaoğlu, Babacan, Davutoğlu ve Uysal’ın canı sıkılmalı. Adamın bari yüzde beş gibi bir oyu var ortada. Ve bu oy seçimin kaderini belirleyecek bir düzeyde.

Tabi bu işin magazin ve ironi  tarafıydı. Öncelikle şu bilinmelidir ki Oğan’ın aldığı yüzde 5’lik oy kendisine ait değil. Bu oyun içinde Muharrem İnce’nin oyu kadar Erdoğan’a da Kılıçdaroğlu’na da oy vermek istemeyen seçmenlerin tepki oyu var. Ve üstelik bunların yüzde 60’ı milliyetçi oylar.

Sinan Oğan, cumhurbaşkanı yardımcılığı hayaliyle kendisinin var saydığı yüzde 5 oy ile böyle bir hayal kuruyorsa bu rüyadan öteye geçmez. PKK ve FETÖ ile iç içe geçmiş bir yapıya payanda olmak ve sonucu belli bir süreçte safını millet ittifakından yana koymak siyasi intihar kadar kendine güvenin heder edilmesidir.

Cumhur ittifakına da önerimiz şudur ki Sinan Oğan’a asla bir teklifle gidilmesin. O’nun zaten şu anki oyu yüzde 1 bile değil. Makam için pazarlık yapan bir kişiden  bu ülkeye yarar değil zarar gelir. MHP lideri Bahçeli,  Sinan Oğan’ı partiden ihraç etmişse mutlaka bildiği bir gerçek vardır ve bu kararın ne kadar isabetli olduğu bugün de görülmüştür.