TV5'in FETÖ Aşkı

Merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın özel sohbetlerinde Fethullah Gülen'in bir proje olduğunu ifade etmesi ve şeyh görünümüyle İslam ülkelerinde ayrılık tohumları eken ünlü ajan Lawrens'e benzetmesi sıklıkla yazıldı çizildi.

TV5'in FETÖ Aşkı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaldı ki Fethullah Gülen’in yıldızının barışmadığı tek lider merhum Erbakan’dı. Zira Erbakan, Gülen’in asıl gayesini 40 yıl önce görmüş ve tabanını bunlara karşı uyarmıştı.

Bu gerçekliğe rağmen Saadet Partisine yakınlığı ile bilinen TV5, FETÖ firarisi Hakan Şükür'ü canlı yayına çıkarmakta bir beis görmedi.

Şükür'ün "Düşünme Vakti" programına konuk olması sonrasında harekete geçen RTÜK, TV5 kanalı hakkında inceleme başlatırken, sunucu Mehmet Ali Kayacı'nın kanal yönetimi tarafından kovulduğu iddia edildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise "Mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. Gerekli inceleme başlatıldı." açıklamasını yaptı.

Kanaldan yapılan açıklamada ise program konuğunun yayın kurulundan habersiz gerçekleştirildiğini ve yapılacak titiz bir çalışma sebebiyle programın yayından kaldırıldığı açıklandı.

Hükümete muhalefet etme adına ülkenin askerleri ve sivil insanlara kaşı tankları harekete geçiren, milli iradeyi ABD’nin emrine vermeyi amaçlayan hainlerin sözcüsünü yayına almak nasıl bir nefret ve kinin ürünüdür çok anlayamadık.

Merhum Erbakan iyi ki bu günleri görmedi. Lawrens olarak nitelendirdiği bir hokkabazın, en has adamının kendi televizyonunda konuk olduğunu görmesi ona çok ağır ve zül gelirdi.

Ne diyordu ilahi çağrı:  “Birilerine olan nefretiniz sizi adâletten sapmaya sevk etmesin”