Sandal Tamam, Sıra Yolda

İlimizin turizm alanında büyük zenginlik ve potansiyeline rağmen bunu sektöre kazandırma konusunda yetersiz olduğumuzu sıklıkla dile getiriyoruz.

Sandal Tamam, Sıra Yolda
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özelikle Vali Çetin Oktay Kaldırım döneminde başlatılan turizm atağı ve hamlesinin sonraki valiler tarafında sürdürülememesi, tamamlanan hizmetlere sahip çıkılmayıp çürümeye terk edilmesi, başlatılan  projelerin de yarım kaldığına yönelik değerlendirmeler, halkımızda da karşılık ve destek buluyor.

Geçmişte Elazığ’ın Baskil İlçesi’nde keşfedilen Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarına yönelik yapılan tekne gezileri ulusal basında yer almış ve şehir tanıtımına oldukça katkı sunmuştu.

Günün birinde teknenin battığı ve misafirlerin zor kurtulduğu haberi düşmüştü haber sitelerine. Bundan bir yıl sonra da kendi kaderine terk edilen teknenin durduğu yerde battığı haberi yansımıştı basına.

Tüm bu olumsuz haberlerin sonunda Valilik tarafından yapılan bir açıklama ile yüreğimiz ferahladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, “Baskil Höyük köyü iskelesi ile Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları arasında hizmet verecek olan gezi teknesinin büyük çaplı bakım ve onarımı tamamlanarak suya indirildi” denildi.

Tekne tamam. Sıra yolların yapılmasında. Geçtiğimiz günlerde kanyonlara Keban güzergâhından gelen ve köy yolları yapım planlamasında olan güzergâhın asfaltlanması her ne kadar kanyonlar olarak ifade edilse de gerçek şuydu ki Baskil’den kanyonlara giden güzergâhta hala bir çalışma yok. 

Bu ifade bize de ait değil. Geçen gün kanyonların yol sorunu çözüldü haberinden sonra o bölgeden ulaştığımız muhtar ve köy sakinleri ne böyle bir çalışma ne de yol  gördüklerini ifade ettiler.

Madem kanyonlar Baskil ile anılıyor, madem kanyonlara Baskil’den ulaşmak daha yakın ve rahat, o zaman bu güzergâhımızla ilgili kış sezonunda ihalemizi yapıp temel malzemelerimizi dökelim, yaz başlangıcı ile birlikte de asfaltımızı döker hizmete açarız.

Tabi bu hizmetin açılışı hangi yetkiliye nasip olur, kimler kurdeleyi keser bilmeyiz ama vatandaşlar önümüzdeki sezonda kanyonlarda tekne gezisi ve o güzel manzarada yürüyüş ve piknik yapmak istiyor.