TÜVTÜRK Çilesi

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonu'nun adresinin değişmesi, yeni istasyonun belirgin bir şekilde adresinin verilmemesi, yönlendirme levhalarının konulmaması ve merkezde egzoz ölçüm ünitesinin hala hizmete girmemesi araç sahiplerini çileden çıkarttı.

TÜVTÜRK Çilesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak hizmet gören TÜVTÜRK,  hem yüksek muayene fiyatları  hem de hizmetteki aksaklıkları ile  sık sık gündem oluyor.

TÜVTÜRK’ün vatandaşlarımıza yaşattığı en son sıkıntı ise yeni yerine taşınması oldu.

Yıllardan beri hizmet ettiği merkezden farklı bir noktaya taşınan TÜVTÜRK Elazığ istasyonunun bu değişikliği kamuoyuna basın-yayın yoluyla duyurmaması tepkilere sebep oldu. Adres değişikliğini halka duyurmayan TÜVTÜRK yönetiminin hatası yüzünden vatandaşlar,  araçlarını muayeneye  gittiği eski merkezde sadece yeni istasyonun adresiyle karşılaştılar.

TÜVTÜRK Çilesi

ADRES ANLAŞILMIYOR

TÜVTÜRK’ün taşıdığı yeni merkezin adresi olarak kâğıda şu adres yazılarak panoya asılmış:

Ataşehir Mahallesi, Malatya Caddesi Muayene İstasyonu, Blok No: 600 İç Kapı No: 1 Merkez / Elazığ

TÜVTÜRK Çilesi

YÖNLENDİRME TABELASI YOK

Merkezin yeni yerine ulaşmak isteyen araç sahipleri, yazılan adresi bulmakta zorluk çekerken, yeni istasyona ulaşmak içi basit yönlendirme tabelalarının konulmaması tepkilere yol açtı.

TÜVTÜRK Çilesi

TAM HİZMET VEREMİYOR

TÜVTÜRK’ün taşındığı yeni istasyon binasında tüm birimlerin hizmet vermemesi ise vatandaşı zora sokuyor. İstasyon bünyesinde hizmet vermesi gereken egzoz  ölçüm ünitesi çalışmıyor. 

Vatandaş bu işlemi yapmak amacıyla bölgeye yakın bir yerde hizmet veren ölçüm istasyonuna gitmek zorunda kalıyor. Yoğun kuyruk oluşan bu işletmenin kredi kartı sisteminin olmaması ise başka bir mağduriyete sebep oluyor.

TÜVTÜRK Çilesi

 TÜVTÜRK, ADRES DEĞİŞİKLİĞİNİ KENDİ SİTESİNDE DUYURMAKLA YETİNMİŞ

TÜVTÜRK Elazığ Araç Muayene istasyonunun adres değişikliğini sadece kendi kurumsal sitesinde duyurarak şu bilgiler verilmiş;

 “ELAZIĞ MERKEZ ARAÇ MUAYENE İSTASYONU YENİ ADRESİNDE HİZMETİNİZDE!

(26.10.2022)
Elazığ Merkez’de faaliyetini sürdüren istasyonumuz 31 Ekim 2022 Pazartesi gününden itibaren yeni adresinde hizmetinizdedir.

Elazığ Merkez İstasyonu Yeni Adres: Ataşehir Mahallesi, Malatya Caddesi Muayene İstasyonu, Blok No: 600 İç Kapı No: 1 Merkez / Elazığ”

TÜVTÜRK Çilesi

YOĞUN BİR İZDİHAM VE ÇİLELİ BEKLEYİŞ

TÜVTÜRK’ün yeni yerine taşınması ve tüm birimleriyle hizmet etmemesinden kaynaklı yoğun bir izdiham yaşadığı ve saatlerce sıra bekleyen vatandaşların tepkili olduğu gözlenen istasyonda zaman zaman gergin anlar da yaşanıyor.

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

TÜVTÜRK Elazığ Araç Muayene İstasyonunun biran önce eksikliklerinin giderilmesi ve yönlendirme tabelalarının konulması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bu konuda hassasiyet göstereceklerine ve sorunların kısa sürede çözüleceğine inandıklarını ifade ediyorlar.