Savunma Sanayi Kimi Rahatsız Eder?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda partisinin düzenlediği alternatif bayram kutlamasına katılan ve Basın Danışmanı geçtiğimiz günlerde PKK'ya üye olmaktan tutuklanan CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AK Parti'nin vizyon belgesini hedef almış.

Savunma Sanayi Kimi Rahatsız Eder?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"Bizim kutladığımız Cumhuriyet, 2022 yılında Türkiye’deki Cumhuriyet anlayışı değil." diye konuşan Seçer, "Gözlerim yaşardı iki gündür, vizyona bakın. Kavga dilini kullanmadıklarını, mecbur kalınmadıkça savaş cinayettir. İkinci yüzyıl vizyonu tank, top, İHA, SİHA, vur, kır, öldür, kahramanlık türküleri… Cumhuriyet bunun için kurulmadı. Cumhuriyet medeniyet projesidir. Barış projesidir. Demokrasi projesidir. Eğitim, çağdaşlık projesidir. Onun için kuruldu. Ülkemin geldiği duruma üzülmemek mümkün değil."

Türkiye’de doğmuş, büyümüş ve sonunda Mersin gibi bir büyük şehre belediye başkanı olmuş Vahap Seçer’in bu sözleri söylemesi eğer gaflet değilse ihanetin ta kendisidir.

Türkiye gibi stratejik bir coğrafyada bulunan ve tüm küresel güçlerin ittifakla çökertmeye çalıştığı bir ülkenin savunma sanayisini güçlendirmesine duyulan bu öfke, bu kin ve düşmanlık, ilimiz milletvekili Zülfü Demirbağ’ın deyimiyle ciddi bir kan testine muhtaç bir  vakadır.

Bu şahıs, barış ve huzur için ekonomisi ile birlikte güçlü bir savunma sanayiye sahip olmaktan geçtiğini bilmeyecek kadar cahil…  

Bu şahıs, eskilerin; “hazır ol cenge eğer ister isen sulh-ü salâh” cümlesinden hem habersiz hem de ne anlama geldiğinden bile uzak.

Bu şahıs, kendisinin o makama gelmesini sağlayan HDP seçmenine selam çakıyor. Hem de Cumhuriyet bayramında. Ve yine Atatürk’ün yurtta sulh cihanda sulh cümlesini anlayamayacak bir seviye ile  gelecek seçimleri garantilemenin derdine düşüyor.

Böylesine bir sakil ve gafil bir anlayışın Mersin gibi önemli bir şehri yönetmesi büyük bir şansızlık.

Ülkenin savuma sanayisinin güçlü olmasından ancak PKK ve terör örgütleri rahatsız olur. Ve bugün Ak Parti, bu cenahı rahatsız edecek bir gayretle savunma sanayimizi en üst noktaya taşımışsa demek ki doğru yoldadır ve devam etmelidir.