Türkiye'ye Dönüş

Özellikle son yıllarda gençler başta olmak üzere birçok kesimin yurtdışına gitme hayal ve heveslerinin olduğuna ve Türkiye'nin  yaşantısının zor  bir ülke olduğuna dair açıklamaların yapıldığına hemen herkes şahit olmuştur.

Türkiye'ye Dönüş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'deki bir kesim gencin en büyük hayali yurt dışında yaşamak olurken, Hollanda'da isyan eden bir Türk'ün yakarışları sosyal medyada gündem oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuduktan sonra Amsterdam'da yaşamaya başlayan genç, hayatını idame ettiremediği için isyan etti.

'Yurt dışında yaşamak daha kolay' algısını tamamen ortadan kaldıran genç, barınma ihtiyacından yemeğe kadar her şeyin ulaşılmaz fiyatlarda olduğunu vurguladı.

Maaşının yarısının eline ulaşmadan kira ve sağlık sigortasına gittiğini söyleyen genç, günlük bütçesini de açıkladı.

Günlük olarak eline 50 euro geçen genç, bu paranın 20 eurosunun yalnızca öğle yemeğine gittiğini söyledi.

Ülkenin sağlık sisteminin çöktüğüne dikkat çeken genç, 4 aydır uzman doktor bulamadığını da sözlerine ekledi.

Dışarıda yemek yemenin tamamen lüks bir yaşama dahil olduğunu belirten genç, kahvesini bile evde içtiğini aktardı.

Türkiye’den Hollanda’ya büyük umut ve hayallerle giden gencin duyguları bu.

Kafelerde 50 TL’ye ulaşan kahve fiyatları sebebiyle bizler de kahvemizi evde içiyoruz belki ama  uzman doktora aynı gün  ulaşmak için randevu almamız yeterli. Yine maaşımızın yarısını bir öğlen yemeğine vermiyor, hayatımızı zor da olsa devam ettiriyoruz.

Hollanda’da mağduriyet yaşayan gencin anlatacakları güzel şeyler de vardır elbette. Lakin bugüne kadar yurtdışında olup da benzer cümleleri kurmayan bir kişiye henüz rastlamadık.

Ülkemiz tüm dünyada yaşanan krizleri belki biraz ağır yaşıyor ama diğer ülkeler kadar bunu halkına hissettirmiyor.

Dememiz o ki Türkiye’den musmutlu bir yaşam hayaliyle Avrupa’ya gidenlerin yaşadıkları hayal kırıklıkları ve gerçeklerle yüzleşmelerinin ardından Türkiye’ye dönme özlemleri güzel,  ancak yöneticilerin de gençlerimizin tüm hayallerini ülkemizde gerçekleştirmeleri için iş ve istihdam oluşturması gerekmiyor mu?