Türkiye'nin En Çok Tıklanan Haber Sitesi Ensonhaber, Elazığ'daki Deprem Konutlarını İnceledi

24 Ocak 2020 depreminden sonra Elazığ'da ve Malatya'da hızla yapılan ve hak sahiplerine teslim edilen deprem konutları Türkiye'de gündem olmaya devam ediyor.

Türkiye'nin En Çok Tıklanan Haber Sitesi Ensonhaber, Elazığ'daki Deprem Konutlarını İnceledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda Türkiye'nin en fazla tıklanan internet haber sitelerinin başında gelen ve kendine özgü içerikleriyle vatandaşların büyük bir beğeniyle takip ettiği Ensonhaber ekibi deprem konutlarını incelemek ve hak sahiplerinin değerlendirmelerini almak üzere Elazığ'a geldi.

Ensonhaber'den editör Tuğçenur Batan, hem konutları görüntüledi hem de Elazığ ve Malatyalı afetzedelere yaşadıkları süreçleri sordu.

İlgili haberin bir kısmı şöyle:

"Türkiye 24 Ocak 2020’de Elazığ’da Sivrice merkezli 6,5 büyüklüğünde deprem felaketini yaşadı.

Elazığ’da meydana gelen depremler çevre illeri de etkilerken Malatya’da da yıkıma yol açtı.

Yaşanan felaketin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı hızlıca harekete geçti ve deprem konutlarının yapımına vakit kaybetmeden başlandı.

Hemen harekete geçirildi: Elazığ'da yerinde inşa süreci başladı
Bu doğrultuda Sivrice ilçesinde 305, Abdullahpaşa Mahallesi'nde 2251, Sürsürü Mahallesi'nde 981, Mustapaşa Mahallesi’nde ise 1500 konut tamamlandı.

Elazığ'daki inşa çalışmaları yüzde 90 seviyesinde tamamlanırken, Bu yıl içerisinde geriye kalan tüm inşa çalışmaları tamamlanacağı öğrenildi."

Haberin tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.