Türkiye'de Eylem Hazırlığındaki DEAŞ'lı Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen A.H. isimli yabancı uyruklu şahsın Türkiye'de silahlı eylem gerçekleştirme arayışında olduğunu belirledi. Bu bilgi üzerine ekipler, şüphelinin kaldığı adresi tespit etti ve 18 Haziran tarihinde Bahçelievler'deki eve operasyon düzenledi.

Türkiye'de Eylem Hazırlığındaki DEAŞ'lı  Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ silahlı terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen A.H. isimli yabancı uyruklu şahsın Türkiye'de silahlı eylem gerçekleştirme arayışında olduğunu belirledi. Bu bilgi üzerine ekipler, şüphelinin kaldığı adresi tespit etti ve 18 Haziran tarihinde Bahçelievler'deki eve operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda A.H. gözaltına alındı ve şahsın evinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, bomba yapımında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, dijital ve örgütsel materyaller ele geçirildi.

Ayrıca, A.H.'ya ait olan dijital materyal ve dokümanlar üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ silahlı terör örgütü tarafından militanlara bomba yapımı ve saldırılarla ilgili eğitim videoları ve dokümanlar sağlandığı, aynı zamanda Türkiye'de meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili araştırmalar yaptığı tespit edildi.