Turizmde Sevindirici Gelişme

İlimizin turizm konusunda yeterli proje geliştiremediği, bu konu da bir eylem planının dahi olmadığı, var olan turizm potansiyellerinin sektöre kazandırılması noktasında hiçbir gayretin gözükmediğini, geçmiş valiler döneminde başlatılan projelerin yok sayıldığını sıklıkla dile getiriyoruz.

Turizmde Sevindirici Gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yine özellikle Harput, Palu, Keban ve özelikle hazar gölü ve kanyonlarla ilgili çalışmaların yetersizliğini  devamlı  dile getiriyoruz. 

Valilik görev ve uhdesinde olan turizm yatırımlarının sahipsizliğine ve ilgisizliğine karşın, Elazığ Belediyesi görev ve sorumluluk alanına giren bölgelerde yapılan çalışmalar göz dolduruyor.

Özellikle Harput’un yeniden ihyası ve inşası noktasında Başkan Şahin Şerifoğulları’nın çalışmaları göz dolduruyor ve takdir topluyor.

Basın Müzesi, şimdiden yoğun ilgi toplayan Kürsübaşı Müzesi, cam seyir terası, Hoca hamam restorasyon çalışmaları, Belediye Konukevi, nezih mekanı ve makul fiyatları ile halkımıza hizmet eden sosyal tesisleri, Balak gazi parkı çevre düzenlemeleri, piknik alanları, seyir tepeleri ile Harput son yılların en çok misafir ağırlayan turizm beldesi haline geldi.

Turizmde Sevindirici Gelişme

Tarihe ve kültüre saygısını her fırsatta gösteren Başkan Şerifoğulları, büyük bir hüznün dizelere ve notalara döküldüğü  içli türkümüz “Hüseynikten çıktım şeher yoluna” türküsüne mekanlık eden güzergâhtaki çalışmasında  da sona gelindi.

Turizmde Sevindirici GelişmeTurizmde Sevindirici Gelişme

Bu projeye özel bir önem veren Başkan Şerifoğulları, Vali Ömer Toraman ile İl Kültür ve Turizm Müdürünü de bu örnek çalışmaları yerinde görmeleri için davet etmesi, bu konuda yapılacak ortak çalışmaların ve dayanışmanın da güzel bir örneği oldu.

Bu tablo da gösterdi ki artık turizm ve bu sektörle ilgili yatırımlar birinci öncelikli olarak şehrin gündemine girmiş ve devamı en güzel projelerle ete kemiğe bürünüp halkımıza sunulacaktır.