TURİZM PROJELERİ DURDU MU?

ESKİ ELAZIĞ VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM'IN BAŞLATTIĞI TURİZM YATIRIMLARI VE TANITIM FAALİYETLERİNDE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR YAVAŞLAMA VE HATTA DURMA VAR. ŞEHRİN TURİZM POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRME NOKTASINDA ATILMIŞ ADIMLAR VE PROJELER HER VALİ DEĞİŞİMİNDE ÇÖPE Mİ ATILIYOR? YAPILAN KAMU YATIRIMLARI ÇÜRÜMEYE Mİ TERK EDİLİYOR?

TURİZM PROJELERİ DURDU MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimiz, bulunduğu coğrafya ve barındırdığı değerlerle hem tarih hem de turizm alanında zengin bir mirasa sahip. Şehirleri ve ekonomilerinin son yıllarda en çok öne çıkartan yönü ise turizm potansiyelleri, tarih ve kültürel mirasları.

SANAYİ DEVAM EDİYOR

İlimizin büyük bir sanayi şehri olma gibi iddiası olmamakla birlikte özellikle son yıllarda teşvik yasasının verdiği imkân ve ayrıcalıkların tesiri ile çok sayıda yeni tesisle buluştu.

Özellikle tekstil olmak üzere yalıtım, mermer ve yem sanayinde önemli bir konuma yükselen ilimizde, yeni tesislerin yapılması konusunda hükümetin ve değişik bakanlıkların destekleri devam ediyor.

Yatırımcıların kendi avantajları ile piyasanın arz-talep dengesine göre yapacakları yeni tesisler, şehrin ekonomisine olumlu katkılar sunmaya devam edecek.

 

EN BÜYÜK POTANSİYEL TURİZM

Şehrimizi öne çıkartacak ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacak sektörlerin başında ise turizm geliyor.

Her ne kadar pandemi sürecinde aksamaya uğradı ve yasaklar sebebiyle turizm şirketleri turlarına ara verdiyse de bu sürecin son bulmasıyla sektörde bir patlama yaşanacağı ve turizmin en çok öne çıkan sektör olacağı ifade ediliyor.

 

PROJELER RAFA MI KALKTI?

İlimizin turizm sektöründen azami derecede istifade edebilmesi amacıyla Sakarya Valiliği’ne atanan eski valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın başlattığı turizm ve tanıtım atağında gözle görülür bir geri çekilme ve projelerde bakışta bir atalet yaşanıyor.

Eski Vali Kaldırım’ın Hazar Gölü, Harput, Baskil’de bulunan kanyonlar, aşağı İçme, Palu, Hazar baba kayak Merkezi, zepline merkezi, sandal turları ve gastronomi kültürünün geliştirilmesi gibi projelerde herhangi bir ilerleme gözükmediği gibi durma noktasına geldiği ve bu konudaki heyecanın sona erdiği gözlemleniyor.

TURİZM BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALI

Son yıllarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de turizmin farklı bir alana evirildiğini, eskiden deniz-kum-güneş ekseninde ve daha çok sahil şehirlerine olan ilginin,  son yıllarda doğaya, doğanın sunduğu eşsiz güzelliklere, tarihi mekânlara ve farklı mutfak zenginliklerine yöneldiğini ifade eden uzmanlar, Elazığ’ın bu konuda zengin bir potansiyele sahip olduğunu ve bu zenginliğin harekete geçirilmesinde çok geç kalındığını belirtiyorlar.

 

TURİZM KOMİSYONU KURULMALI

Şehrin turizm alanındaki potansiyellerini gün yüzüne çıkartıp bunları bir hikâye etrafında birleştirerek projelendirecek; alanlarında uzman kişiler ile kamu kurumları ve turizm sektörünün temsilcilerinden oluşan bir turizm komisyonu’nun oluşturulması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu konuda kamunun liderliğinin önemli olduğunu ifade ediyorlar.

 

PROFESYONEL DESTEK ALINMALI

İlimizin başta Harput olmak üzere Hazar Gölü, Hazarbaba Kayak Merkezi, Keban, Baskil Kanyonları, Keban baraj gölü, tarihi konaklar, Gaziantep mutfağından sonra en zengin çeşidi olan Elazığ yemek kültürünü öne çıkartacak ve her birinin bir hikâye ve mekân ile  bütünleştirip güzelliklerini öne çıkartacak projeler üretilmesi konusunda bu alanda başarıları tescillenmiş, işini sırf prestij kazanmak için yapan profesyonel şirketlerle de çalışılabileceğini ifade eden uzmanlar, bu konuya yapılan yatırımların kısa süre içerisinde şehre ekonomik katkı olarak döneceğini ifade ediyorlar.

PROJENİN DOĞRULUĞU ÖNEMLİ

Şehrin geleceğini etkileyecek projelerin, kimin başlattığı ve kimin öne çıkardığına bakılmadan devam ettirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, her bir yöneticinin göreve geldiğinde kendinden önceki selefinin projelerine hissi değil reel gözle bakmaları ve faydalı olunacağına inanıldığı takdirde aksamaya mahal vermeden sahiplenilerek devam ettirilmesin gerektiğini belirtiyorlar.

Bu konuda yıllardan beri hemen her yöneticinin söz söylemesine rağmen eski Vali Kaldırım’ın söz yerine adım attığına, bu adımların devamının getirilmesinin ise günümüz ve sonrasındaki yöneticilere bağlı olduğunu ifade eden uzmanlar, kamuda sürekliliğin esas olduğunu, yapılan yatırımların da sonuç alınana kadar devam ettirilmesinin kamu kaynaklarının verimli kullanılması açısından da önemli olduğunu belirtiyorlar.