TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

Erkan BAY/Elazığ'ın Sivrice İlçesinin güneyinde bulunan 2 Bin 347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba dağında yapılan ''Hazarbaba Kayak Merkezi'' kış turizmine hazır

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ ile birlikte Diyarbakır, Tunceli, Malatya, Batman, Siirt illeri başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’dan çok sayıda kayakseverin ziyaret ettiği ‘’Hazarbaba Kayak Merkezi’’ karın  yağmasını bekliyor.

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN MİSAFİRLER İLGİ GÖSTERİYOR

İlçenin turizmine büyük katkısı bulunan Hazar Gölü’ne tepeden selam verir gibi mağrur bir şekilde duran ve 1850 metre  rakımda muhteşem manzaraya hakim bir şekilde duran Hazarbaba Kayak Merkezi yurt içinden ve yurt dışından misafirlerine hizmet veriyor.

EKSİKLİKLER GİDERİLDİ

Hazarbaba Kayak Merkezi hava alanına 22 kilometre ve demir yoluna 5 kilometrelik  mesafe ile vatandaşlara rahat ulaşım imkanı sunuyor.Sivrice İlçesine ise 6 kilometre  uzaklıkta bulunuyor.6 kilometrelik  yol stabilize olup ulaşımın daha rahat olabilmesi için kar yağışı olduğu günlerde 24 saat süreyle kar temizleme çalışmaları yapılıyor.

BÖLGE’NİN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİSİ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü manzarasıyla konuklarına görsel bir şölen sunan Hazarbaba Kayak Merkezi, kış sporlarına ilgi duyanlarla fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor. Tesis, ziyaretçi sayısı ile de kentin turizmine katkı sunuyor.

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI

Kent merkezine 50, Sivrice ilçesine 6  kilometre mesafede bulunan, bin 300 metre doğal piste sahip kayak merkezi, yörenin ve çevre illerin yanı sıra farklı bölgelerden ve yurt dışından gelenleri ağırlıyor.Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan tesis,kar yağışının ardından hizmetine başlayacak.

ELAZIĞ’A BÜYÜK BİR DEĞER KATIYOR  

Profesyonel kayakçıların da ilgi gösterdiği, telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yapılabilen tesiste, her yaştan vatandaş kayak yapmanın keyfini çıkarırken, kayak öğrenmek isteyenlere için de kurs veriliyor.

GEÇEN YIL 40 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Geçen yıl yaklaşık 40 bin ziyaretçinin kayak yapmak için tercih ettiği tesis, kış turizminde Elazığ'a önemli katkı sunuyor.Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ‘da büyük önem verdiği kış turizminde Hazarbaba Kayak Merkezi önemli bir görev görüyor.

ATV İLE SAFARİ TURU

Kar yağışının olmadığı zamanlarda ise vatandaşlar   ATV araçları ile safari turlarına katılıyor.Doğa, adrenalin ve eğlence meraklıları, hafta sonu bu merkeze akın ediyor. Hazarbaba’ya gelen vatandaşlar ATV’ler ile yarım saat  ve 1 saat süreyle dağ ve orman yollarında dolaşıyor. 

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Hazarbaba Kayak Merkezi'ne yeterli kar yağmasının ardından, kayak sezonu da başlayacak. Merkez yetkilileri, kar yağışlarının bu yıl erken başlayacağını belirterek, kış turizmi için merkeze gelecek tatilcileri ağırlamak konusundaki hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.