Tunceli'yi Örnek Alalım…

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak sürekli gündeme getirdiğimiz konuların başında ilimizin turizm konusunda yaşadığı sorunlar ve ilgisizlik nedeniyle istediğimiz seviyeye gelmediğimiz geliyor.

Tunceli'yi Örnek Alalım…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öyle ki ilimizin çok önemli turizm potansiyeli olmasına rağmen doğal güzelliklerimizi tanıtamıyor ve katma değer sağlayamıyoruz. Sorunlar sadece turizm konusunda değil, tarihimizi yerli ve yabancı misafirlere göstereceğimiz bir müzemiz konusunda da sorunlar yaşanıyor. 

Yıllardır bir müzemizin olmaması hem ilimiz için üzücü bir durum, hem de ilimizin tanıtımı noktasında ne kadar başarısız olduğumuzun bir göstergesi. Yıllardır müze yeri konusun da bir netleşme olmadığı gibi belirsizlik halen devam ediyor. 

İlimizin müzesiz bir şehir konumunda olmasına rağmen komşu ilimiz Tunceli, güzel bir çalışmaya imza atmış ve önemli bir turist sayısına ulaşmış. 

Türkiye’nin en yeni müzelerinden biri olan, 83 yıllık askeri kışladan müzeye dönüştürülen Tunceli Müzesi, 2 bini aşkın eserle tarihe ışık tutuyor. 

Kent merkezinde 1935 ile 1937 yıllarında askeri kışla olarak inşa edilen, 1949 yılına kadar kışla olarak kalan ve daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri, valiliğin girişimi sonucu geniş bir restorasyondan geçirilen yapı, Tunceli Müzesi oldu. 

Tunceli ilimizi tebrik ediyor, Elazığ’a da örnek olmasını diliyoruz.

Elazığ’ın açıldığı günden beri kapısının açık olduğu günleri çok az olan, tarihi eserlerden ziyade kapalılığı kadim ve kalıcı olan Çaydaçıra kavşağındaki müzemizin restorasyonu devam ediyor. 

İl Özel İdaresi tarafından İzzetpaşa Camii karşısındaki eski hükümet konağının kent müzesi olması ile ilgili bir ihale yapıldı, hatta binanın dışına asılan yazı ile çalışmaların devam ettiğine dair bilgiler mevcut ama açılış konusunda herhangi bir açıklama ve bilgilendirme yok.

İyi ki Şahin Başkan,Harput’ta Kürsübaşı Müzesi ile Basın Müzesini açtı da yerli ve yabancı turistlerimiz şehirlerin tarihini ve gelişimini bu mekânlardan izleme ve takip etme imkânına kavuştular. Darısı valiliğimizin başına.