'Ağabeyimdir Ama…'

Cumhurbaşkanının belirleneceği 2023 seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan olarak belirlenirken, Millet İttifakı hala aday karmaşası yaşamaya devam ediyor. Dün bir toplantı daha yapan CHP, İyi Parti, SP, Deva, GP, DP liderleri yine ortak aday açıklaması yapamadı.

'Ağabeyimdir Ama…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adaylığını ilan etmesine rağmen Altılı Masa'da destek görmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha kapılar kapatıldı. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, kameralar önünde kesin bir söylemde bulunmasa da, Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabilecek aday olmadığını kapalı bir toplantıda dile getirdiği öne sürüldü.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, İyi Parti lideri Meral Akşener'in Adana'daki temasları sırasında iş insanları ile gizli bir toplantı yaptığını aktardı. 

CHP'li Barış Yarkadaş, Tv100 ekranlarındaki programda şunları söyledi:

"Meral Akşener, Adana'da Bilge Yılmaz ve Ümit Özlale'nin de olduğu bir kapalı ekonomi toplantısı yaptı. Adana'nın önde gelen 50’ye  yakın iş insanı katıldı.

Meral Hanım 'Sizden rica ediyorum basınla bilgi paylaşmayın' diyor. Bir iş insanı arkadaşımla bu toplantının içeriğini konuştum. Meral Hanım'a 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak? CHP ile aranızda gerginlik var mı?' sorusu yöneltiliyor. 'Kemal Bey benim ağabeyimdir. Ben Kemal Bey'i ağabeyim olarak görüyorum. Ben bu masayı bozdurtmayacağım. Biz kazanacak adayı halkın karşısına çıkartacağız, sakın stres yapmayın' diyor.

Akşener’in bu beyanı aslında bir kez daha  malumun ilamı olmuş. Akşener başından beri Kılıçdaroğlu ile seçim kazanamayacaklarını düşünüyor ve sırf bu sebeple bir İmamoğlu’na bir Mansur Yavaş’a yüzünü dönerek  gizli toplantılar yapıyor.

Kılıçdaroğlu, 6’lı masada en güçlü ve büyük bir partinin lideri gibi değil, tıpkı Saadet, Demokrat Parti Genel başkanı gibi duruyor ve bu liderlere ne kadar şans veriliyorsa O’na da o kadar şans veriliyor.

Davutoğlu ve Babacan’ın da Kılıçdaroğlu’na bakışı Akşener ile aynı. Kılıçdaroğlu ile seçimin kazanılmasının zor olduğunu gören bir 5’li gruba  karşı kendi liderlerini aday olarak görmek istediklerini açıkça ortaya koyan bir CHP var.

Kılıçdaroğlu’nun da adaylığını resmi olarak olmasa da bir nevi zımnen açıklamasına rağmen beklediği desteği bir türlü göremedi, göremiyor ve göremeyecek gibi.

Kılıçdaroğlu’nun yerinde hiç kimse olmak istemez. Adam 12 seçim kaybetmiş ve ilk kez kazanmaya çok yakın bir seçimin arifesinde  görüyor kendini onda da ortaklar cığızlık ediyor.

Akşener, Kılıçdaroğlu için “ağabeyim” dedikten sonra “ama” deyip adaylığına yönelik çekincelerini ortaya koyuyor ya Kılıçdaroğlu’nun gerçek kardeşi Celal Kılıçdaroğlu da aynı üslupla “Ağabeyimdir ama! ” diyerek ve çok ağır sözler ile eleştirmedi mi?

Ne diyelim kardeşlerin de hayırlısı.